Arfan Bhatti

Bhatti vant over Justisdepartementet

Justis- og beredskapsdepartementet nektet islamisten Arfan Bhatti innsyn i hans egen sak. Nå slår Sivilombudsmannen fast at flere lover ble brutt.

BLE NEKTET INNSYN: Sivilombudsmannen slår nå fast at Justis- og beredskapsdepartementet ikke hadde rett til å nekte islamisten Arfan Bhatti innsyn i hans egen sak. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
BLE NEKTET INNSYN: Sivilombudsmannen slår nå fast at Justis- og beredskapsdepartementet ikke hadde rett til å nekte islamisten Arfan Bhatti innsyn i hans egen sak. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- I Norge er loven lik for alle. Både Bhatti og Justis- og beredskapsdepartementet må følge loven, sier Arfan Bhattis faste forsvarer, advokat John Christian Elden til Dagbladet.

Bakgrunnen for at striden mellom Justis- og beredskapsdepartementet og islamisten Arfan Bhatti havnet hos Sivilombudsmannen, er at Bhatti ble arrestert i Pakistan. Årsaken til arrestasjonen var angivelig opplysninger fra norske myndigheter.

Pakistansk fengsel

Bhatti, som er født og vokst opp i Norge og er norsk statsborger, satt flere måneder fengslet hos den militære etterretningstjenesten i Pakistan.

Bhatti og advokat Elden mente at Justis- og beredskapsdepartementet hadde brutt offentlighetsloven og forvaltningsloven.

I konklusjonen til sivilombudsmann Aage Thor Falkanger heter det:

«Justis- og beredskapsdepartementets saksbehandling har ikke vært i tråd med reglene som gjelder for behandling av innsynskrav etter offentleglova, forvaltningsloven og alminnelig forvaltningsrettslige krav til forsvarlig saksbehandling og god forvaltningsskikk. Ombudsmannen merker seg at departementet har beklaget dette».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer