Bhatti vil flytte til Pakistan

Går ikke an å leve i vesten lenger, mener han.

FRYKTER NORSK KULTUR: Arfan Q. Bhatti vil ikke at barna skal bli påvirket av norsk kultur.
Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
FRYKTER NORSK KULTUR: Arfan Q. Bhatti vil ikke at barna skal bli påvirket av norsk kultur. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Arfan Q. Bhatti (31) har bestemt seg for å ta med familien til Pakistan og bosette seg der.

Frykt for norsk kultur

Bhatti dro hjem til familien på Stovner i Oslo etter at han slapp ut fra fengsel forrige fredag. Foruten kone har han en datter på seks år og en sønn på tre år.

- Det går ikke an å leve i Vesten lenger. Her må jeg leve i frykt for å bli arrestert, og dessuten vil jeg ikke at barna mine skal bli så veldig påvirket av norsk kultur, sier Bhatti til Dagbladet.

Før han reiser har han fortsatt en siste straffesak foran seg. I mellomtiden har han daglig meldeplikt for politiet. Saken dreier seg om skadeverk på andres bolig. Han ble nylig frifunnet for drapsforsøk i en ankesak i Borgarting lagmannsrett.

Dårlige jobbutsikter

Dårlige utsikter for fremtidig jobb er også en årsak til at Bhatti vil emigrere fra Norge.

- Jeg er egentlig vestkantgutt og er født i Norge. Det er bare min egen feil at jeg havnet i et kriminelt miljø. Jeg vet ikke hvorfor det skjedde. Kanskje var det fordi jeg kjedet meg på skolen, sier Bhatti.

Han ble første gang tatt for kriminalitet da han var 13 år gammel. Bhatti ble satt under overvåking av PST i juli 2006, og senere samme år ble han pågrepet og tiltalt for å ha skutt mot den jødiske synagogen i Oslo. Han ble i fjor funnet skyldig i medvirkning til å skyte mot bygningen, men ble frifunnet for terrormistankene.

(NTB)

FRIFUNNET: Arfan Q. Bhatti be nylig frifunnet for drapsforsøk i en ankesak i Borgarting lagmannsrett. Før han reiser har han en siste straffesak foran seg.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
FRIFUNNET: Arfan Q. Bhatti be nylig frifunnet for drapsforsøk i en ankesak i Borgarting lagmannsrett. Før han reiser har han en siste straffesak foran seg. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX . Vis mer