Bhatti vil flytte til Pakistan

- Det går ikke an for meg å leve i vesten lenger. Barna blir for påvirket av norsk kultur, sier Bhatti.

TAR MED BARNA: Arfan Bhatti tar et godt tak rundt sønnen (3). Han er glad for å være hjemme etter tre år i varetekt. Men ønsker ikke å bli boende i Norge. Foto: Jacques Hvistendahl
TAR MED BARNA: Arfan Bhatti tar et godt tak rundt sønnen (3). Han er glad for å være hjemme etter tre år i varetekt. Men ønsker ikke å bli boende i Norge. Foto: Jacques HvistendahlVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Bhatti har bestemt seg for å ta med familien å flytte til Pakistan.

— I vesten må jeg leve i frykt for å bli arrestert, og dessuten vil jeg ikke at barna mine skal bli så veldig påvirket av norsk kultur, sier Bhatti.


Så snart han er ferdig med den siste straffesaken han har mot seg, og har sonet en eventuell dom, vil han forlate landet og dra tilbake til Pakistan hvor han bodde tidlig på 2000-tallet.

Vil ha barnas tillit
Før den tid må han jobbe med å bygge opp igjen forholdet til sønnen (3) og datteren (6).

— Jeg merker på barna mine at jeg ikke har et pappaforhold til dem lenger. Særlig sønnen min har glemt meg litt mens jeg var i fengsel. Tilliten må bygges opp igjen, og jeg må gi dem tid, sier Bhatti.

Fredag slapp han ut av Ullersmo fengsel etter tre år i varetekt. Politiets sikkerhetstjeneste mener Bhatti er en farlig mann. Han har en rekke voldsdommer mot seg, er blitt linket til ungdomsgjengen Young Guns og har blant annet vært mistenkt for terrorvirksomhet og drapsforsøk.

De første 14 månedene i varetekt satt Bhatti med brev- og besøksforbud.

Elden kritiserer PST
— Det er fullstendig uakseptabelt at Bhatti måtte sitte tre år i varetekt på bakgrunn av at sikkerhetspolitiet hevder han er en farlig
mann. Selv Bush sine angivelige terrorister på Guantánamo er løslatt før Norge turte å løslate Bhatti, sier hans forsvarer John Christian Elden.

Om de første 14 månedene i fengsel sier Bhatti:

- Tøft for familien
— Det var en tøff tid, spesielt for familien min. Da jeg etter hvert fikk motta besøk, ble det litt lettere, men det er vanskelig
å være sammen med barna i fengselet. Situasjonen blir veldig kunstig.

Nå når han er tilbake hos familien forsøker han å stille opp som far. Mandag denne uka fulgte han datteren til barnehagen.

- Der ble jeg gjenkjent. Heldigvis vet de som jobber der at de ikke må fortelle datteren min at jeg har sittet i fengsel. Barna mine tror jeg har vært borte på jobb, forteller Bhatti.

Folkesky
Etter tre år i varetekt synes Bhatti det er vanskelig å forholde seg til flere mennesker på en gang. Derfor har han stort sett bare vært
hjemme hos familien den første uka i frihet.

— Bare en gang har jeg vært ute og spist med venner. Da fant jeg en mørk restaurant slik at ingen skulle kjenne meg igjen. Det er mange som kommer bort til meg, og det er litt slitsomt, sier Bhatti.

Må være sparsom
Nå er 31-åringen innstilt på en annen hverdag enn den han hadde før varetektsfengslingen.

— Før brukte jeg mye penger på reiser, klær og biler. Nå må jeg leve mer sparsommelig, sier Bhatti, som har på seg Armani-klær fra topp til tå under intervjuet.

— Hvordan har du finansiert livsstilen din de siste 15 åra?

Bhatti ser ned. Leppene bretter seg ut i et smil. Så ler han.

VIL STUDERE: Bhatti ler når Dagbladet spør hva han levd av de siste 15 årene. Nå vurderer han å sette seg på skolebenken til høsten for å få seg en utdannelse. Foto: Jacques Hvistendahl
VIL STUDERE: Bhatti ler når Dagbladet spør hva han levd av de siste 15 årene. Nå vurderer han å sette seg på skolebenken til høsten for å få seg en utdannelse. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

— Det kan jeg ikke svare på. Jeg er ikke dømt for noen kriminelle økonomiske forhold.

Etter en liten pause sier han:
— Du kan skrive at jeg har levd på familie og venner.

Importerer biler
Før øyeblikket jobber Bhatti med bilimport gjennom et familiefirma.

— Jeg vurderer om jeg skal begynne å studere til høsten. Foreløpig vet jeg ikke hva. Men jeg ser for meg at jeg begynner på en privatskole.

Han oppfatter ikke seg selv som kriminell, til tross for at han er dømt for en rekke voldshandlinger hvorav den første ble begått som 15-åring.

— Jeg er egentlig vestkantgutt, og er født i Norge. Det er bare min egen feil at jeg havnet i et kriminelt miljø. Jeg vet ikke hvorfor det skjedde. Kanskje var det fordi jeg kjedet meg på skolen.

• Les mer om Arfan Bhatti i dagens utgave av Magasinet.

SLITER MED JOBB: Bhatti forteller Dagbladet at han har vært innom det lokale NAV-kontoret, der anbefalte de han til å ta i mot sosialpenger. - Det er under min verdighet, sier han. Her rett etter løslatelsen fra Ullersmo fengsel sammen med hans forsvarer John Christian Elden.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
SLITER MED JOBB: Bhatti forteller Dagbladet at han har vært innom det lokale NAV-kontoret, der anbefalte de han til å ta i mot sosialpenger. - Det er under min verdighet, sier han. Her rett etter løslatelsen fra Ullersmo fengsel sammen med hans forsvarer John Christian Elden. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX . Vis mer