I RETTEN: Den profilerte islamisten Arfan Bhatti må mandag møte i Oslo tingrett, tiltalt for vold mot sønnen (8) og datteren (11). Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
I RETTEN: Den profilerte islamisten Arfan Bhatti må mandag møte i Oslo tingrett, tiltalt for vold mot sønnen (8) og datteren (11). Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Bhatti vil forklare seg om vold mot egne barn mandag

Også tiltalt for politivold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den profilerte islamisten Arfan Bhatti må mandag møte i Oslo tingrett, tiltalt for vold mot sønnen (8) og datteren (11). Blant annet skal det ha skjedd mens han hørte barna i Koran-lesing.

I tillegg omfatter tiltalen vold mot politiet under pågripelsen i Oslo i april 2012.

Ifølge tiltalen skal 38-åringen gjentatte ganger ha slått de to barna i ansiktet, hodet og ryggen med hånden og diverse gjenstander mens han hørte dem i lesing av Koranen i perioden høsten 2011 til april 2012.

- Vitner til vold Barna skal også ha blitt vitne til at Bhatti slo kona slik at hun fikk et blødende kutt i hodet, ifølge tiltalen. Politiet siktet Bhatti for vold mot kona, samt flere andre forhold, men disse sakene er henlagt.

- Han er selvsagt glad for at det meste av siktelsen er henlagt og bestrider påstanden om legemskrenkelse av to av barna. Han vil forklare seg i retten mandag, forteller forsvareren, advokat John Christian Elden, til NTB.

Det er satt av to dager til saken i Oslo tingrett.

Politiet fryktet flukt 38-åringen ble pågrepet da han kom til Norge i januar i år og framstilt for varetektsfengsling torsdag 15. januar. Politiet var redd Bhatti skulle flykte og unndra seg straffeforfølgelse, men fikk ikke medhold i Oslo tingrett.

Politiet ba om oppsettende virkning, slik at den profilerte islamisten måtte sitte fengslet mens Borgarting lagmannsrett behandlet anken.

Der ble konklusjonen den samme som i tingretten.

Dømt flere ganger Arfan Qadeer Bhatti er norsk statsborger med pakistansk bakgrunn. Han er straffedømt flere ganger, blant annet for trusler, utpressing og vold.

I 2008 ble Bhatti dømt for medvirkning til skadeverk på synagogen i Oslo i 2006, men frikjent for tiltalepunktet om terrorplanlegging.

Bhatti reiste til Pakistan i slutten av 2012 og ble meldt savnet av familien i januar 2013. Høsten etter ble han pågrepet og fengslet i Pakistan, men ble satt fri igjen i august i fjor.

(NTB)