Facebook til Aftenposten:

Bhattis Facebook-konto stengt

Facebook bekrefter overfor Aftenposten at Arfan Bhattis Facebook-konto nå er stengt.

FRYKTET: Facebook har nå valgt å stenge Arfan Bhattis Facebook-konto. Her avbildet på en demonstrasjon utenfor Stortinget tilbake i 2012. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
FRYKTET: Facebook har nå valgt å stenge Arfan Bhattis Facebook-konto. Her avbildet på en demonstrasjon utenfor Stortinget tilbake i 2012. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har også stengt flere andre kontoer han var administrator for og han vil ikke kunne opprette en ny konto igjen, skriver Regitze Reeh, nordisk kommunikasjonssjef i Facebook-eier Meta, i en e-post til Aftenposten.

Avisa skriver videre at de har spurt politiadvokat Ingvild Myrold om politiet har bidratt til at Bhattis profil nå er stengt.

- Det er et spørsmål jeg ikke kan svare på, sier hun.

Ikke å finne

Da Dagbladet sjekket Bhattis Facebook-konto mandag kveld, var den ikke tilgjengelig. Også flere andre kilder fortalte at de ikke lenger klarte å finne den.

NEKTER AVHØR: 43 år gamle Zaniar Matapour, som er siktet etter masseskytingen i Oslo, nekter fortsatt å forklare seg til politiet. Video: Mia Engenes Bratlie. Reporter: Stian Drake. Vis mer

For under to uker siden la den fryktede islamisten ut brennende regnbueflagg på Facebook. Han la også ut en tekst som oppfordrer til drap på homofile.

Dagbladet har ingen informasjon om at Bhatti skal ha hatt noen rolle i angrepet i Oslo natt til lørdag. Men Dagbladet får bekreftet at den nå terrorsiktede 43-åringen Zaniar Matapour har hatt en viss kontakt med Bhatti.

Etter at Matapour skjøt rundt seg i Rosenkrantz' gate natt til lørdag, har det kommet informasjon om kontakten mellom den terrorsiktede Bhatti.

Kan bli sentralt

Flere medier, blant annet VG, skrev lørdag kveld at de to ble stoppet i en bil i nærheten av de islamfiendtlige organisasjonen Sians demonstrasjon på Stovner i Oslo. Det skal ha vært grunnen til at Matapour ble kalt inn til bekymringssamtale med PST i mai.

Kontakten mellom Bhatti og terrorsiktede Matapour kan bli et sentralt tema når politiet etter hvert får gjennomført avhør av 43-åringen.

Lørdag ettermiddag møtte Matapour til avhør i Oslo med sin forsvarer John Christian Elden. To politibetjenter var til stede under avhøret.

- De ville konfrontere ham med siktelsen. Han ønsket ikke å svare på noe, av frykt for at politiet skulle manipulere svarene hans. Han er derfor ikke avhørt om siktelsen, sa Elden til Dagbladet etter avhøret.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer