Terror i Oslo

Bhattis forsvarer ut mot ryktene

Islamisten Arfan Bhatti er ikke mistenkt for å ha noe med terrordrapene i Oslo å gjøre, oppgir politiet til Dagbladet.

ISLAMIST: Arfan Bhatti er ifølge Oslo-politiet verken mistenkt eller siktet for noe annet enn å ha en kniv i bilen han kjørte i april i år. Foto: Foto: Terje Pedersen, ANB
ISLAMIST: Arfan Bhatti er ifølge Oslo-politiet verken mistenkt eller siktet for noe annet enn å ha en kniv i bilen han kjørte i april i år. Foto: Foto: Terje Pedersen, ANB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Zaniar Matapour (43) er siktet for å ha skutt og drepte to menn ved utestedet Per på Hjørnet ved C. J. Hambros plass i Oslo sentrum natt til lørdag 25. juni i år. 21 andre ble skadd.

I dagene etter det som har blitt omtalt som et terrorangrep mot Pride og homofile har islamisten Arfan Bhatti (44) blitt forsøkt knyttet til Matapour.

Det ble tidlig kjent at Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) etterforsket drapene og masseskytingen opp et ekstremt islamistisk miljø i Oslo – hvor Bhatti er en sentral figur.

Tatt med kniv

Dagbladet har fått tilgang til en e-post fra politiinspektør og seksjonspåtaleleder i Enhet Oslo øst, Per Thomas Omholt.

I e-posten fastslår politiinspektøren at han ikke er kjent med at Bhatti er siktet etter mistenkt i andre saker, enn beslaget av to kniver i en bil i april.

- Jeg har for øvrig ikke tilgang til alle straffesaker i Oslo politidistrikt, og kan derfor ikke uttale meg om saker jeg ikke kjenner, sier Omholt til Dagbladet.

Dette mener Bhattis advokater er dokumentasjon på at islamisten ikke har noe med Pride-saken å gjøre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer