Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bhattis hus ransaket

- Jeg regner med at PST vil prøve seg på noe, sa Bhatti for to uker siden.

RANSAKET: Arfan Bhattis (32) hus ble ransaket i dag, ifølge hans advokat John Christian Elden. I sommer ble han løsøatt etter tre års varetekt. Foto:  Jacques Hvistendahl / Dagbladet
RANSAKET: Arfan Bhattis (32) hus ble ransaket i dag, ifølge hans advokat John Christian Elden. I sommer ble han løsøatt etter tre års varetekt. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Etter at Arfan Qadeer Bhatti (32) ble pågrepet av PST i dag for mistanke om at han vil bryte våpenloven i dagene under Obama-besøket, ble det også gjennomført en husransakelse av hans bopel i Oslo, ifølge hans advokat.

Offisielt var begrunnelsen for pågripelsene mistanke om overtredelse av våpenloven.

- Politisk pågripelse
- Politiets sikkerhetstjeneste ransakte huset, men fant ingenting som de tok beslag i, ifølge det jeg har fått beskjed om, sier John Christian Elden til Dagbladet på telefon fra Bergen.

Bhatti er tidligere frifunnet for en terrortiltale og er en av to personer arrestert. Den andre, en nær venn av norskpakistaneren, har tidligere vært i politiets søkelys. Elden er overbevist om at hans klient vil bli frigitt senest fredag.

- Jeg tror ikke PST tør slippe ham før Obama letter fredag, men vil heller ikke holde ham lenger, fordi de ikke vil fremme denne saken for retten. Dette er en ren politisk pågripelse, sier Elden som ble varslet om pågripelsen rett etter at Bhatti ble innbragt, i femtiden i dag.

Ville til Pakistan
Allerede for to uker siden ba Bhatti om tillatelse til å reise på familiebesøk i Pakistan, men fikk ikke lov at PST.

- Bhatti sa: «Jeg tror PST vil prøve seg på noe før Obama kommer.». Han ble ikke så overrasket over dagens aksjon, sier Elden, som ser et paradoks med pågripelsen.

- Først så nekter PST ham å forlate landet, deretter vil de ikke Bhatti gående løs i Oslo og han blir arrestert, sier den profilerte forsvarsadvokaten.

Ifølge Elden sitter Bhatti på Grønland politikammer i Oslo sentrum.

Ikke trusler
Dagbladet får opplyst at PST ikke har mistanke om at de pågrepne hadde planer om bestemte terrorhandlinger, men at helhetsbildet gjorde pågripelsene nødvendig ut fra politiets ståsted.

- Vi er  ikke kjent med at det foreligger noen konkrete trusler mot fredsprisutdelingen og tilstøtende arrangementer, skriver PST i pressemeldingen.

- POLITISK PÅGRIPELSE: Det mener advokat john Christian Elden. Foto: Håkon Eikesdal / DAGBLADET
- POLITISK PÅGRIPELSE: Det mener advokat john Christian Elden. Foto: Håkon Eikesdal / DAGBLADET Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media