Bhutto i husarrest

Og 5000 av tilhengerne hennes arresterte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Pakistansk politi har nå omringet hjemmet til opposisjonsleder og tidligere statsminister Benazir Bhutto, opplyser en anonym kilde til nyhetsbyrået AP.

Samtidig som Bhutto er plassert i husarrest, har omkring 5000 personer blitt arrestert etter at de planla å delta i dagens demonstrasjon mot president Musharraf.

Rundt 200 politifolk, støttet av pansrede kjøretøyer, satte opp piggtrådsperringer rundt Benazir Bhuttos hus i hovedstaden Islamabad i morgentimene i dag , få timer før hun skulle gått i spissen for en planlagt massemønstring mot unntakstilstanden i nabobyen Rawalpindi.

- Sikkerhet
Kilder både i regjeringen og sikkerhetsstyrkene sier hun er satt i husarrest, mens en annen kilde sier politiet har omringet huset hennes av sikkerhetsgrunner.

- Det er ingen restriksjoner på hennes bevegelser. Dette er bare for hennes egen sikkerhets skyld, sier kilden, ifølge NTB

- Hun skal ingen steder

Men offiserer som deltar i blokkeringen av hennes hus i Islamabad levner ingen tvil: - Hun skal ingen steder i dag, sier en av dem, ifølge NTB-AP-AFP.

Medlemmer av ledelsen i hennes parti, sier de fortsatt vil forsøke å gjennomføre protestdemonstrasjonen fredag som planlagt. Men regjeringen er tilsynelatende fast besluttet på å hindre protestene. Rundt 6.000 politifolk er utplassert for å stoppe protestene, og møtestedet er totalt sperret med betongblokker og piggtråd.

I HUSARREST: Benazir Bhutto. Foto: Scanpix
I HUSARREST: Benazir Bhutto. Foto: Scanpix Vis mer

- Under ingen omstendigheter vil protestmarsjen bli tillatt, sier Rawalpindis politisjef Saud Aziz til AFP.

Politiske møter og demonstrasjoner er forbudt i henhold til unntakstilstanden som Pakistans president Pervez Musharraf innførte sist lørdag.•
Les også: Musharraf lover valg før 15. februar