Bhutto lover flere protester

Mens Pakistans justisminister lover at unntakstilstanden vil bli opphevet i løpet av en måned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Pakistans justisminister lover at unntakstilstanden vil bli opphevet i løpet av en måned. Men opposisjonsleder Benazir Bhutto lover nye protestdemonstrasjoner.

- Unntakstilstanden vil bli opphevet i løpet av en måned, sier Pakistans justisminister Malik Mohammed Qayyum til AP lørdag morgen. Han opplyser ikke når en formell kunngjøring om oppheving av unntakstilstanden vil komme.

Bhutto vil stille seg i spissen for nye demonstrasjoner mot unntakstilstanden tirsdag i neste uke, sier en av hennes medarbeidere, etter at fredagens planlagte protestmøte i Rawalpindi ble stoppet av massivt politioppbud.

Benazir Bhuttos villa i hovedstaden Islamabad ble fredag omringet av politi med pansrede kjøretøyer, for å hindre den tidligere statsministeren i å ta del i det planlagte protestmøtet.

Samtidig sperret politiet store deler av Islamabad og nabobyen Rawalpindi, der folkemøtet skulle finne sted i en park. Politiet brukte også tåregass for å hindre folk i å nå fram til parken. Piggtrådsperringer ble lagt ut på alle veier til parken.

Sikkerhetsstyrker omringet fortsatt Bhuttos hus i Islamabad lørdag, med piggtråd og betongsperringer, til tross for at husarresten ifølge myndighetene ble opphevet fredag kveld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer