Bhutto lover flere protester

Mens Pakistans justisminister lover at unntakstilstanden vil bli opphevet i løpet av en måned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pakistans justisminister lover at unntakstilstanden vil bli opphevet i løpet av en måned. Men opposisjonsleder Benazir Bhutto lover nye protestdemonstrasjoner.

- Unntakstilstanden vil bli opphevet i løpet av en måned, sier Pakistans justisminister Malik Mohammed Qayyum til AP lørdag morgen. Han opplyser ikke når en formell kunngjøring om oppheving av unntakstilstanden vil komme.

Bhutto vil stille seg i spissen for nye demonstrasjoner mot unntakstilstanden tirsdag i neste uke, sier en av hennes medarbeidere, etter at fredagens planlagte protestmøte i Rawalpindi ble stoppet av massivt politioppbud.

Benazir Bhuttos villa i hovedstaden Islamabad ble fredag omringet av politi med pansrede kjøretøyer, for å hindre den tidligere statsministeren i å ta del i det planlagte protestmøtet.

Samtidig sperret politiet store deler av Islamabad og nabobyen Rawalpindi, der folkemøtet skulle finne sted i en park. Politiet brukte også tåregass for å hindre folk i å nå fram til parken. Piggtrådsperringer ble lagt ut på alle veier til parken.

Sikkerhetsstyrker omringet fortsatt Bhuttos hus i Islamabad lørdag, med piggtråd og betongsperringer, til tross for at husarresten ifølge myndighetene ble opphevet fredag kveld.

(©NTB)

OMRINGET: Pakistans tidligere statsminister Benazir Bhutto snakker til tilhengere utenfor huset sitt i Islamabad, som fredag var omringet av politi og sperret av med piggtråd. Foto: AP Photo/Wally Santana/SCANPIX
OMRINGET: Pakistans tidligere statsminister Benazir Bhutto snakker til tilhengere utenfor huset sitt i Islamabad, som fredag var omringet av politi og sperret av med piggtråd. Foto: AP Photo/Wally Santana/SCANPIX Vis mer