Bhutto spiste pakistansk

Benazir Bhutto lot seg ikke friste av lutefisk eller andre av julebordets gleder da hun kom til Oslo i dag. Mellom politiske møter og foredrag gikk Pakistans tidligere statsminister på pakistansk restaurant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Benazir Bhutto er i Norge for å samle støtte mot den pakistanske militærregjeringen.

- Jeg håper Norge kan sende en delegasjon som kan undersøke om de som er tiltalt for serier av lovbrudd virkelig får en rettferdig rettergang eller om de er berøvet sine grunnleggende rettigheter, sier Bhutto til Nettavisen i dag.

I formiddag møtte hun stortingets utenrikskomité. I ettermiddag skal hun holde et foredrag ved Fredsforskningsinstituttet(PRIO). Bhutto håper å bli statsminister i Pakistan for tredje gang så snart det åpnes for frie valg. I dag lever hun i eksil i London etter at hun i vår ble dømt til fem års fengsel for korrupsjon.

Norsk-pakistansk meny

Bhuttos følge fikk servert både norske tunfisksmørbrød og pakistansk kyllingsnacks mellom dagens politiske program. Restaurantens eier og daglig leder, Urfan Ahmed(27) fikk først beskjed i går om å holde av samtlige bord for følget fra det Pakistan Peoples Party i dag. I dag morges satte han opp en egen meny for gjestene.

- Det er en stor ære å servere Bhutto. Jeg følger vanligvis lite med i pakistansk politikk, og måtte til Norge for å få kontakt med den pakistanske toppledelsen, sier Ahmed til Dagbladet:på nettet.

SPISTE UTE: Benazir Bhutto holdt seg til kjent mat, og spiste på pakistansk restaurant i formiddag.