Bhuttos sønn (19) vil lede partiet

Skal styre sammen med sin far.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Benazir Bhuttos sønn og ektemann overtar i fellesskap styringen av partiet hun ledet, ifølge en representant for Pakistans folkeparti (PPP).

Fakta om Benazir Bhuttos familie

*Faren, Zulfikar Ali Bhutto, ble henrettet ved hengning i 1979, dømt for drapet på en politisk motstander. Faren var to år tidligere blitt avsatt som statsminister ved et militærkupp.

*Broren, Shahnawaz Bhutto, ble funnet død i leiligheten sin på den franske Côte d’Azur i 1985. Benazir hevdet at broren var blitt forgiftet.

*Eldstebroren, Murtaza, ble drept sammen med seks andre i et sammenstøt med politiet i Karachi i 1996. Familien hans hevdet han ble likvidert.

*Zulfikar Ali Bhuttos kone, Nusrat, og datteren Sanam er nå de eneste gjenlevende medlemmene av familien

*Benazir overlevde så vidt et attentat i oktober. 150 mennesker ble drept i selvmordsaksjonen. Men 27. desember kom selvmordsbomberen for nær, og hun ble skutt før attentatmannen sprengte seg selv i lufta.

*Benazir har tre barn, men sa i et intervju med indiske Outlook magazine i fjor at hun håpet de ville velge en annen yrkeskarriere enn hennes egen. ”Barna mine har sagt at de er bekymret for min sikkerhet og jeg forstår det. Men de er Bhutto’er og vi må møte framtiden med stort mot, sa hun.

(NTB)

Pakistan krever at kandidatene som stiller til valg er minimum 25 år gamle.

Benazirs 19 år gamle sønn Bilawal er ikke gammel nok til å sitte som representant i den pakistanske nasjonalforsamlingen.

Men han er likevel valgt til en av partiets ledere, opplyser kilden til nyhetsbyrået Reuters.19-åringen skal lede partiet sammen med sin far Asif Ali Zardari.

Ufrivillig

Kilder nær Bhutto-familien hevder at Bilawal i utgangspunktet ikker har lyst til å påta seg dette politiske ansvaret, ifølge Forbes.

- Han har ikke så veldig lyst til å gå inn på den politiske arenaen her. Han er ung, han vil tilbake til studiene - for Guds skyld, han er ikke en gang fylt 20 år, sier Bhuttos partifelle Sherry Rehman til AFP.

Til daglig er 19-åringen jusstudent ved det prestisjetunge universitet i Oxford.

<strong><b>SKAL STYRE SAMMEN:</strong></b> Bhuttos ektemann Asif Ali Zardari og sønnen Bilawal skal sammen styre Pakistans folkeparti (PPP). Foto: AP PHOTO/SCANPIX
SKAL STYRE SAMMEN: Bhuttos ektemann Asif Ali Zardari og sønnen Bilawal skal sammen styre Pakistans folkeparti (PPP). Foto: AP PHOTO/SCANPIX Vis mer

Familienavnet viktig

Ifølge Time skal det være enighet i partiet om at den nye partilederen bør være en Bhutto, siden navnet har så stor makt og potensiale til å vinne velgere.

– I øyeblikket fins det ikke noe medlem av Bhutto-klanen som umiddelbart kan etterfølge Benazir. Dynastiet befinner seg i en veldig usikker fase, framholdt den politiske analytikeren Hassan Askari Rizvi i Lahore overfor nyhetsbyrået Reuters.

Bilawal blir den tredje Bhutto til å lede partiet. 

Hans bestefar Zulfikar Ali Bhutto grunnla Pakistans folkeparti i 1967.

Et frisk pust

Ap-politiker Aslam Ahsan mener at Bilawal, til tross for sin unge alder og mangel på relevant politisk erfaring, er et meget godt valg til å lede partiet.

- Pakistans politikk i dag domineres av eldre menn. De lever ikke nødvendigvis i takt med 2007. Gapet mellom den raske utviklingen i verden og deres ståsted blir etter hvert mer og mer åpenbart. Denne unge mannen representerer derfor et friskt pust, sier Ahsan til Dagbladet.no.

Bhuttos sønn (19) vil lede partiet

Han mener at 19-åringen har alle forutsetninger for å lykkes i sin nye rolle.

- Han er født og oppvokst i en politisk familie. Det er vanskelig å spå framtiden, men med tiden blir han nok en god og meget respektert leder.

- Uansett, det viktigste for partiet nå er å ha en samlet figur. Og han kan være en leder de kan samles om.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer