BI-kritikeren mener han er feiltolket

Aage Sending mener at studentere er late generelt, og ikke spesielt på BI.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter at studierektor ved BI Sandvika, Aage Sending, i går gikk ut og slaktet egne studenter i Dagens Næringsliv, har reaksjonene strømmet til. Nå vil derimot Sending få alle kortene på bordet.

- Dette er bare vås. Jeg har aldri sagt dette om mine studenter eller noe spesifikke studenter, sier Sending til Dagbladet.no.

Rektoren understreker at han snakket om norske studenter generelt, da han ble intervjuet av Dagens Næringsliv i går.

- For det første ville jeg aldri sagt noe slikt, og for det andre er ikke BI studenter noe slappere enn andre studenter.

Ville du ansatt en BI-student?

- Selvfølgelig ville jeg det, men det er ikke det er snakk om, sier han.

Mann mot mann

Tidligere i dag, da Dagbladet.no snakket med rektor ved BI, Torger Reve, slo han kraftig tilbake mot Sendings uttalelser.

- Vi gjør ingen tiltak angående markedsføring. BI har et godt rykte og det vet de fleste. Jeg har fått flere hundre mail, både fra tidligere BI-studenter og fra andre som ville ytre sine synspunkter, sier Reve til Dagbladet.no.

Reve har vært i kontakt med Sending både i går og i dag. BI har foreløpig ikke tatt noen beslutning om hva som skjer videre i saken mot Sending, og forteller at det er og blir en personalsak.

- Ingen skal kunne så tvil om kvaliteten på et vitnemål fra Handelshøyskolen BI. Påstandene er jo helt hinsides realiteten. Av 120.000 avlagte eksamener ble ti avslørt som juks i fjor. Jeg har vanskelig for å se at det skulle gjøre halvparten av våre studenter uegnet i arbeidslivet, sier Reve.

Han mener det Sending kommer med kun er en ytring, og at det ikke samsvarer det BI står for og er.

- Jeg vil understreke at dagens BI-studenter har gode kunnskaper, og karakterene ved opptak holder et høyt nivå. Det samme gjør eksamenskarakterene til nyutdannede BI-kandidater, sier Reve.

I Dagens Næringsliv i dag går Reve til kraftig angrep mot Sendings uttalelser.

- Det er klart Sendings uttalelser vil få konsekvenser. Det er illojalt å svekke BIs omdømme på denne måten. Når det kommer fra våre egne er det vanskelig å svelge, sier rektoren til avisen.

Oppgitt: Reve var svært oppgitt over Sendings uttalelser.