BYTTET TAXIEIER: Sjåføren jobber fortsatt i Oslo Taxi, men under en annen bileier. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
BYTTET TAXIEIER: Sjåføren jobber fortsatt i Oslo Taxi, men under en annen bileier. Foto: Lars Eivind Bones/DagbladetVis mer

BI-professor mistet flyet fordi drosjesjåføren skulle be på E6

- Jeg var helt målløs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BI-professor Øystein Noreng skulle rekke et fly til Uganda 31. januar og tok drosje til Gardermoen. Men midt på E6 stoppet sjåføren og gikk ut av bilen for å be, og Noreng kom for sent til flyet, skriver VG.

- Jeg var helt målløs. Det var som i en film. Sjåføren svinger plutselig inn på krabbefeltet ved Jessheim, går i bagasjerommet, tar ut bønneteppet og setter på seg bønneluen. Han ruller ut bønneteppet foran bilen og begynner å be. Bønnepausen tok ti minutter, sier Øystein Noreng til VG.

Sjåføren har en annen versjon av saken.

- Jeg gjorde min plikt som muslim overfor Allah. Mannen sa han måtte være fremme før 0720. Jeg sa han kunne ta en annen taxi, siden jeg måtte gjøre min bønn før soloppgang og derfor før vi ankom Gardermoen. Jeg sa jeg skulle rekke det før 0720. Det holdt for ham. Vi var fremme 0711. Bønnen tok ikke mer enn fire- fem minutter, sier taxisjåføren.

Framme på Gardermoen valgte Noreng å betale for turen og løpe inn på flyplassen. Der ble han fortalt at innsjekkingen var stengt for to minutter siden.

- Jeg hadde en businessklasse-flybillett og kom meg på et senere fly, men måtte fly via Istanbul. Jeg skulle ha landet 2300 på kvelden, men kom fram klokken 5 på morgenen, sier Noreng.

Drosjeeieren opplyser til VG at dette var andre gang dette skjedde med denne sjåføren, og at han ikke jobber for ham lenger. Sjåføren jobber fortsatt i Oslo Taxi, men under en annen bileier.

(NTB)

MISTET FLYET: BI-professor Noreng fløy businessklasse, og fikk tatt et seinere fly. Foto: Robert Eik / Dagbladet
MISTET FLYET: BI-professor Noreng fløy businessklasse, og fikk tatt et seinere fly. Foto: Robert Eik / Dagbladet Vis mer