Konflikt i Telenor:

BI-professor tror Telenor-sjefen må gå

Det meldes om mistillit mellom Telenor-sjef og styreleder i selskapet.

Gå selv: BI-professor Petter Gottschalk sier at det er bedre for Telenor-sjef, Sigve Brekke, å gå selv, enn å bli båret ut av selskapet. FOTO: JON-ARE EBRG-JACOBSEN / AFTENPOSTEN
Gå selv: BI-professor Petter Gottschalk sier at det er bedre for Telenor-sjef, Sigve Brekke, å gå selv, enn å bli båret ut av selskapet. FOTO: JON-ARE EBRG-JACOBSEN / AFTENPOSTENVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BI-professor Petter Gottschalk har lenge vært kritisk til Telenor-sjef Sigve Brekke. Når det nå meldes om mistillit mellom Brekke og styreleder Gunn Wærsted, mener han det er Brekke som vil trekke det korteste strået.

– Jeg vil tro Wærsted får styret med seg etter hvert, for hun har såpass sterk støtte fra den største eieren, sier Gottschalk til NTB.

Det er staten som har flest aksjer i Telenor.

- Lurere å gå selv

Gottschalk, som er professor ved institutt for ledelse og organisasjon, påpeker at Wærsted har fått et sterkt mandat til å rydde opp i Telenor etter korrupsjonssaken i Vimpelcom.

– Det er alltid lurere å gå selv, enn å bli båret ut, sier Gottschalk.

Han mener imidlertid næringsminister Monica Mæland (H) bør «holde kjeft» inntil generalforsamlingen i Telenor i april, der det eventuelt kan bli byttet ut flere styremedlemmer.

– Et selskap kan fint leve med usikkerhet og uenighet i styret i noen måneder, sier han.

Wærsted skal overfor Brekke ha gitt uttrykk for at hun mangler tillit til ham, men fikk ikke med seg styret, ifølge kilder Dagens Næringsliv har snakket med.

(NTB)