Konflikt i Telenor:

BI-professor tror Telenor-sjefen må gå

Det meldes om mistillit mellom Telenor-sjef og styreleder i selskapet.

Gå selv: BI-professor Petter Gottschalk sier at det er bedre for Telenor-sjef, Sigve Brekke, å gå selv, enn å bli båret ut av selskapet. FOTO: JON-ARE EBRG-JACOBSEN / AFTENPOSTEN
Gå selv: BI-professor Petter Gottschalk sier at det er bedre for Telenor-sjef, Sigve Brekke, å gå selv, enn å bli båret ut av selskapet. FOTO: JON-ARE EBRG-JACOBSEN / AFTENPOSTEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

BI-professor Petter Gottschalk har lenge vært kritisk til Telenor-sjef Sigve Brekke. Når det nå meldes om mistillit mellom Brekke og styreleder Gunn Wærsted, mener han det er Brekke som vil trekke det korteste strået.

– Jeg vil tro Wærsted får styret med seg etter hvert, for hun har såpass sterk støtte fra den største eieren, sier Gottschalk til NTB.

Det er staten som har flest aksjer i Telenor.

- Lurere å gå selv

Gottschalk, som er professor ved institutt for ledelse og organisasjon, påpeker at Wærsted har fått et sterkt mandat til å rydde opp i Telenor etter korrupsjonssaken i Vimpelcom.

– Det er alltid lurere å gå selv, enn å bli båret ut, sier Gottschalk.

Han mener imidlertid næringsminister Monica Mæland (H) bør «holde kjeft» inntil generalforsamlingen i Telenor i april, der det eventuelt kan bli byttet ut flere styremedlemmer.

– Et selskap kan fint leve med usikkerhet og uenighet i styret i noen måneder, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer