Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

BI-rektor Reve støtter Lindholt

Endelig tør noen forsvare Tore Lindholts mange utblåsninger. Rektor Torger Reve ved Handelshøyskolen BI mener det er sunt for aksjemarkedet at noen snakker rett fra levra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- At det er folk som har kritiske kommentarer til hva andre aktører gjør, syns jeg bare er sunt. Det skaper debatt og gir dermed mer informasjon til markedet, sier Reve til Dagbladet.

- Så flere bør gjøre som Lindholt, og tale Røkke og andre midt imot?

- Ja, vi må få fram mest mulig informasjon om dem som opptrer på finansmarkedet. Så får dem som utsettes for kritikken heller forsvare seg.

Oppgjør

I gårsdagens avis tok Høyres Børge Brende et grusomt oppgjør med Tore Lindholt. Brende mener Folketrygdfondets direktør opptrer som «en moralens yppersteprest, en slags lokal avdeling av Verdikommisjonen», når han kritiserer Røkkes mange aksjeraid. Brende mener Lindholt har tilranet seg en rolle han ikke bør ha.

- Det kan selvsagt settes spørsmålstegn ved om det er Lindholt som bør ha rollen som kritiker ettersom han jo representerer staten, men uansett er det ikke negativt at noen kritiserer andre aktører i finansmarkedet, slår rektor Reve fast.

- Forbilledlig!

SVs nestleder Øystein Djupedal går enda lenger i sin støtte til Tore Lindholt.

- Børsen består av en servil gjeng med spyttslikkere. Tore Lindholt er nesten den eneste som tør gå imot spyttslikkerstrømmen. Det er forbilledlig det han gjør, mener SV-eren, som er langt mindre imponert over politikerkollegaen Børge Brende.

- Han må jekke seg ned. Uansett hvilken posisjon man har her i landet, så gjelder ytringsfriheten. Det Brende gjør, er å prøve å sette munnkurv på en av de ytterst få som er opptatt av etikk og moral rundt omsetning av verdipapir.

- Sannheten er at det burde vært flere som Lindholt, sier Djupedal.

ØNSKER ÅPENHET: Torger Reve mener at folk flest bør vite mest mulig om dem som opererer på finansmarkedet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media