Bi-så-litt

Statsminister Bondevik er lurt opp i stry til å love «et spleiselag» for å foreta en unødvendig riving av Bislett. Kommunen har ikke undersøkt om man kan legge åtte løpebaner innenfor dagens arena.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det sies at der vår kjære idrettsstadion i dag ligger, fantes engang et bevertningssted som het «Bi-så-litt» - altså en oppfordring til den forbipasserende om å stoppe litt opp. Dette vertshus skal ha gitt «Bislett» navn.

Denne oppfordring kjennes betimelig mot slutten av varmesommeren 2002, når det gjelder debatten om moderniseringen av Bislett, som har havnet på høyeste politiske nivå. Vi skal få til «et spleiselag for å sikre Bislett en framtid som friidrettsarena», sier statsminister Kjell Magne Bondevik (Dagsavisen 4.7.), presset av Oslos byrådsleder Erling Lae.

«Hagen redder Bislett» er en avisoverskrift (Dagbladet 24.7.) som skisserer hvordan Fremskrittspartiet skal lokke millionvis av kroner ut av statskassa til ombygging av Bislett stadion.

Hovedstadsavisene har tatt opp saken på lederplass: Aftenpostens «Hagens Bislett» (25.7.) og Dagbladets «Bislett i ny drakt» (31.7.) går sterkt imot Bondevik/Lae/Hagens pengekrav. Dagsavisen (26.7.) og VG (27.7.) går imot Aftenpostens leder.

Redde Bislett

Hva om man så biet litt og foretok en språklig oppklaring? Hva betyr «å redde Bislett»? For Carl I. Hagen betyr det å rive og bygge nytt, med omkostninger på over halvmilliarden. Hvorfor? For å bygge en stadion med åtte løpebaner, som er det internasjonale friidrettskrav. Hva som ikke er kommet fram i debatten, er at Oslo kommune ikke har undersøkt om det lar seg gjøre å utvide fra dagens seks til de ønskede åtte løpebaner, innenfor det eksisterende idrettsanleggs ramme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer