BI-studenter stryker oftere enn andre studenter

BI-studenter stryker nesten dobbelt så ofte som studenter ved Universitetet i Oslo.

FLERE STRYKER: Lokalene til Handelshøyskolen BI (Norwegian Business School) i Nydalen i Oslo. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
FLERE STRYKER: Lokalene til Handelshøyskolen BI (Norwegian Business School) i Nydalen i Oslo. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

11,6 prosent av BI-studentene strøk i løpet av våren. Strykprosenten ved BI er dermed høyere enn for studenter flest, viser nye tall fra Database for statistikk om høyere utdanning.

De siste to årene har andelen BI-studenter som stryker, ligget på 10,3 prosent, skriver Universitetet i Oslos universitetsavis Universitas.

- De høyeste strykprosentene og det høyeste antallet studenter er på førsteårskursene, noe som trekker opp snittet i forhold til påfølgende år i studiene, der strykprosenten er lavere, skriver Kjersti Gummerson, administrasjonssjef for programområdet Bachelor ved Handelshøyskolen BI i en epost til avisen.

Hun understreker at strykprosenten gjelder samlet for alle studentene - også enkeltkursdeltakere og årsenheter.

De siste tallene fra Database for statistikk om høyere utdanning viser for øvrig at strykprosenten ligger på 9,7 prosent ved Universitetet i Nordland, 9,1 prosent ved Universitetet i Stavanger, 8,4 prosent ved Høgskolen i Oslo og Akershus og 8,3 prosent ved Universitetet i Tromsø.

Ved Universitetet i Oslo strøk 5,9 prosent av studentene denne våren. I Oslo var ellers strykprosenten ved Den norske Eurytmihøyskolen og Høyskolen for ledelse og teologi henholdsvis 19,2 og 12,4 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer