BI-studenter stryker oftere enn andre studenter

BI-studenter stryker nesten dobbelt så ofte som studenter ved Universitetet i Oslo.

FLERE STRYKER: Lokalene til Handelshøyskolen BI (Norwegian Business School) i Nydalen i Oslo. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
FLERE STRYKER: Lokalene til Handelshøyskolen BI (Norwegian Business School) i Nydalen i Oslo. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

11,6 prosent av BI-studentene strøk i løpet av våren. Strykprosenten ved BI er dermed høyere enn for studenter flest, viser nye tall fra Database for statistikk om høyere utdanning.

De siste to årene har andelen BI-studenter som stryker, ligget på 10,3 prosent, skriver Universitetet i Oslos universitetsavis Universitas.

- De høyeste strykprosentene og det høyeste antallet studenter er på førsteårskursene, noe som trekker opp snittet i forhold til påfølgende år i studiene, der strykprosenten er lavere, skriver Kjersti Gummerson, administrasjonssjef for programområdet Bachelor ved Handelshøyskolen BI i en epost til avisen.

Hun understreker at strykprosenten gjelder samlet for alle studentene - også enkeltkursdeltakere og årsenheter.

De siste tallene fra Database for statistikk om høyere utdanning viser for øvrig at strykprosenten ligger på 9,7 prosent ved Universitetet i Nordland, 9,1 prosent ved Universitetet i Stavanger, 8,4 prosent ved Høgskolen i Oslo og Akershus og 8,3 prosent ved Universitetet i Tromsø.

Ved Universitetet i Oslo strøk 5,9 prosent av studentene denne våren. I Oslo var ellers strykprosenten ved Den norske Eurytmihøyskolen og Høyskolen for ledelse og teologi henholdsvis 19,2 og 12,4 prosent.

(NTB)