Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset:

Bianca (23) har testet positivt seks ganger

Fikk påvist covid-19 i slutten av februar. Nå har hun vært i karantene i 57 dager.

57 DAGER: Bianca Dobroiu (23) var en av de første som ble smittet i Bologna i Italia. Hun tester fortsatt postivt. Foto: Privat / Instagram
57 DAGER: Bianca Dobroiu (23) var en av de første som ble smittet i Bologna i Italia. Hun tester fortsatt postivt. Foto: Privat / Instagram Vis mer

Bloggeren og influenceren Bianca Dobroiu (23) ble smittet av coronaviruset i slutten av februar. Dobroiu, som er bosatt i Bologna i Italia, var én av de aller første som ble smittet i byen og hadde akkurat vært på reise til Milano, skriver flere italienske medier.

Hun ble innlagt på sykehus 28. februar med høy feber. Likevel kviknet hun fort til og ble skrevet ut allerede 5. mars, og gikk rett i karantene, skriver blant annet den italienske avisa Corriere della Sera.

Der er hun ennå, selv om hun kjenner seg helt frisk.

De siste ukene har hun testet positivt på seks tester, og blir dermed ikke erklært hundre prosent frisk, selv om hun føler seg helt fin. Den siste testen fikk hun seinest i forrige uke. Nå er det 57 dager siden hun ble smittet.

Følges tett

Italienske aviser siterer et Facebook-innlegg som 23-åringen skal ha delt på sin private bruker.

POSITIV: Bianca Dobroiu har vært i karantene i 57 dager. Foto: Privat / Instagram
POSITIV: Bianca Dobroiu har vært i karantene i 57 dager. Foto: Privat / Instagram Vis mer

- Fysisk kjenner jeg ingen tegn til sykdom. Jeg føler meg selvfølgelig svak til tider, men etter å ha sittet innelåst på et rom i to måneder, så synes jeg det er naturlig. Jeg har ikke smerter, jeg har ikke feber, men til tross for dette er jeg fortsatt ikke frisk, skriver hun ifølge Corriere della Sera.

Dobroiu var den første som ble innlagt med coronaviruset på sykehuset Sant'Orsola i Bologna.

I en melding til Dagbladet bekrefter sykehuset at hun har vært testet seks ganger, og at hun fortsatt tester postivt.

I et intervju i med avisa Il Resto Del Carlino forteller infeksjonsekspert på sykehuset, Luciano Attard, at de følger henne tett opp.

- Hun kom til oss 28. februar og var bra allerede etter fire dager. Men testene er fremdeles positive. Vi undersøker det nøye. Så vidt vi vet er det ingen andre tilfeller i Italia hvor noen har testet positivt så lenge. Det pleier ikke gå lenger enn tre uker, sier han.

I intervjuet forteller han at de har fått inn over 1600 pasienter i Bologna, og det fortsatt legges inn folk hver dag.

ITALIA: Lokalpolitikere i Italia har tatt til gatene - og sosiale medier, for å kjefte på innbyggerne. Vis mer

Kan lette på restriksjonene

Italia har vært et av de landene som er hardest rammet av coronaepidemien. Per nå er 187 327 mennesker smittet i landet, og 25 085 har dødd som følge av covid-19.

Landet har vært i «lockdown» siden 13. mars. Alle ikke-nødvendige bedrifter er stengt og det er forbudt å reise - også innenlands. Den første uka med portforbud ble det ilagt 40 000 bøter for brudd på karantenebestemmelsene.

Fredag meldte Corriere della Sera at det skal lettes på restriksjonene framover, men at det avhenger av smittekurven. Opplysningene er foreløpig ikke bekreftet offentlig, skriver NTB.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!