- Bibelen forbyr bruk av pc

Foreldre på Sørlandet vil skjerme barna fra den digitale verden - og skolesjefen i Vennesla har fått en nøtt å knekke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tett opp mot hundre prosent av foreldre og barn gleder seg over at skolene fra i høst er forpliktet til å gi de yngste generasjonene opplæring på pc og digital kompetanse. Men skolesjefen i Vennesla har fått en hard nøtt å knekke.

Foreldre til om lag 15 elever på ulike klassetrinn har krevd at deres barn må skjermes fra all undervisning på pc\'er og kunnskap som blir formidlet via skjerm.

Familiene har en streng religiøs overbevisning om at tilgang til pc\'er og andre digitale læremidler strider mot Guds ord. Og skolemyndighetene har godtatt foreldrenes ønske om at søknadene om å slippe pc skal unntas offentlighet.

Skolesjef Roy Johnsen har avvist kravet og fått støtte hos Fylkesmannen i Vest-Agder. Skolen starter mandag uten at det er funnet noen praktisk løsning. Rektorene på de to skolene det gjelder skal samle foreldrene så snart skoleåret er i gang.

- Kravet er begrunnet med tolkninger av Bibelen, særlig Det gamle testamentet, slik jeg husker søknadene. Med den nye skolereformen, som gjelder fra 1. august, ser jeg ikke hvordan vi skal løse dette. Utvikling av digital kompetanse i alle ledd er et av de fem ufravikelige grunnelementene i skolereformen, sier skolesjef Roy Johnsen til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer