Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Bibelen setter ikke Israels grenser

JERUSALEM (Dagbladet): - Bibelen gir ikke grunnlag for å trekke Israels konkrete grenser. Bibelen er ikke ment til slik bruk, sier statsminister Kjell Magne Bondevik. Han tar avstand fra Israels bosettinger i det okkuperte Øst-Jerusalem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bondevik sier han er skuffet over at statsminister Benjamin Netanyahu har forsinket fredsforhandlingene. Samtidig ber han Yassir Arafat vente med å erklære en palestinsk stat.

I dag kommer Kjell Magne Bondevik til Gaza som den første norske statsminister på offisielt besøk hos palestinerne.

- Det er interessant at jeg med min politiske bakgrunn har palestinernes tillit. Det har Arafat uttrykt overfor meg flere ganger, sier Bondevik.
Som utenriksminister skapte Bondevik bruduljer i 1990 ved å uttale at norsk Midtøsten-politikk måtte justeres, at Israel hadde vært utsatt for ensidig kritikk og at han ikke ønsket å møte Arafat. Nå sier Bondevik at han har et fortrolig og tillitsfullt forhold både til Arafat og Netanyahu.

- Israels rett til eksistens innenfor sikre og anerkjente grenser er helt grunnleggende. Men Bibelen gir ikke grunnlag for å trekke geografiske grenser. Derfor trekker jeg ikke bibelsitater inn i mine politiske overlegninger om en løsning mellom Israel og palestinerne.
Bondevik mener Norge har et særskilt ansvar for å blåse liv i fredsprosessen, som har ligget nede siden Netanyahu kom til makten. Men han innrømmer at timingen for hans besøk, midt i den israelske valgkampen, ikke er den beste for nye intiativ: Før det israelske valget 17. mai vil ikke mye kunne skje.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media