Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jordskjelv og tsunami i Indonesia

Bibelstudenter funnet døde i kirkeruiner i Indonesia

Minst 34 bibelstudenter er funnet døde i ruinene av en kirke etter jordskjelvet og tsunamien i Indonesia.

TSUNAMI: 832 mennesker er søndag bekreftet omkommet i Palu etter jordskjelvet og tsunamien som rammet øya Sulawesi i Indonesia fredag. Videoen viser de enorme ødeleggelsene i den indonesiske byen. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redningsarbeidere har siden fredag jobbet på spreng for å finne overlevende etter jordskjelvet og tsunamien på Sulawesi. Fra før hadde myndighetene kunnet bekrefte at minst 844 mennesker har mistet livet.

Et grufullt syn møtte tirsdag letemannskaper i ruinene av en kirke som ble rammet av jordskred i fjelldistriktet Sigi Boromaru sentralt på øya.

- Totalt 34 døde er funnet, opplyser indonesiske Røde Kors' talskvinne Aulia Arriani.

I alt 86 mennesker var meldt savnet fra bibelskolen, og det er ikke kommet meldinger om at noen er funnet i live. Studentenes alder er ikke kjent.

Må bære de døde

Arriani forteller at letemannskapene måtte ta en krevende fottur for å komme fram til kirkeruinene.

- Det mest utfordrende er å ta seg fram i gjørma til fots i opptil halvannen time for å bære likene til en ambulanse, sier hun.

MASSEBEGRAVELSE: Soldater flytter ofre etter jordskjelvet og tsunamien til en massegrav i Palu på Sulawesi i Indonesia. Foto: REUTERS / Athit Perawongmetha / NTB scanpix
MASSEBEGRAVELSE: Soldater flytter ofre etter jordskjelvet og tsunamien til en massegrav i Palu på Sulawesi i Indonesia. Foto: REUTERS / Athit Perawongmetha / NTB scanpix Vis mer

Myndighetene og hjelpeorganisasjoner frykter at dødstallet fra jordskjelvkatastrofen på Sulawesi vil kunne øke til flere tusen. Skjelvet og tsunamien rammet fredag, men flere områder er isolert, og ødelagt infrastruktur bidrar til at mange har måttet vente på hjelp.

Matmangel

Mange overlevende er tørste og sultne, for tilgangen på mat og rent vann er begrenset. Lokale sykehus er overveldet av pasienter.

FNs nødhjelpskontor anslo mandag at 191000 mennesker har akutt behov for hjelp etter naturkatastrofen, blant dem 46000 barn og 14000 eldre.

Den indonesiske hæren leder redningsinnsatsen, og internasjonale organisasjoner har også team på bakken.

Indonesia ble rammet av to mindre jordskjelv tirsdag, ved øya Sumba hele 1600 kilometer fra katastroferammede Sulawesi. Det er ikke meldt om omkomne eller skadde derfra.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!