Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bibliotekene

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Bibliotekene i kommunene lider når kommuneøkonomien skranter. Over hele landet skjæres det ned på både innkjøp og bemanning, og mange bibliotek har i løpet av de siste åra fått mindre å låne ut. I Os i Hordaland, utstillingsvinduet for Frp-politikk, har biblioteket i dag samme sum til rådighet som for 20 år siden, ifølge NRK.
  • Samtidig melder Aftenposten at ungdom bruker bibliotekene ofte. En undersøkelse viser at 60 prosent av jentene og 40 prosent av guttene i aldersgruppa 11 til 17 år jevnlig låner bøker på biblioteket. Det er landets største og mest brukte ungdomstilbud, sier lederen av undersøkelsen, biblioteksjef Trine Kolderup Flaten, til avisa. De unge låner både film, musikk og bøker. Men biblioteket er dermed også møteplass for alle generasjoner, og representerer en ressurs som det er spesielt viktig å verne om. Det er derfor kortsiktig når kommunene skjærer ned på midlene til bibliotekene. Men det største ansvaret påligger en regjering som støtt og stadig skjærer ned på overføringene til kommunene. Sånn går det når pengene blir eneste verdi.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media