BEKYMRET: Joe Biden håper ikke folk har for høye forventninger til Barack Obama. Foto: LAUREN VICTORIA BURKE, ABC NEWS/AP/SCANPIX
BEKYMRET: Joe Biden håper ikke folk har for høye forventninger til Barack Obama. Foto: LAUREN VICTORIA BURKE, ABC NEWS/AP/SCANPIXVis mer

Biden bekymret for forventningene til Obama

Får mange henvendelser fra verdens ledere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kommende visepresident Joe Biden er bekymret for at de utenlandske forventningene til USAs påtroppende president Barack Obama er for høye.

I programmet «Larry King Live» på TV-kanalen CNN mandag sa Biden at han har fått en rekke henvendelser fra mange av verdens ledere siden valgseieren 4. november.

- De ivrer etter å få en leder som står for en politikk som speiler våre verdier og en leder de kan snakke med. Det som gjør meg bekymret, er at det kan være vanskelig å leve opp til de enorme forventningene, sa Biden i intervjuet.

Biden har den siste tiden ligget i ordkrig med nåværende visepresident Dick Cheney.

I CNN-intervjuet ga han nok et spark til mannen han om en snau måned skal overta kontoret til.

- Jeg tror president Bush - i motsetning til Cheney - har begynt å innse at han har gjort en del alvorlige feilvurderinger i løpet av tiden i Det hvite hus, sa senatoren fra Delaware som 20. januar blir USAs visepresident.

(NTB)

 

SNART PRESIDENT: Barack Obama, her på juleferie på Hawaii. Foto: AFP/SCANPIX
SNART PRESIDENT: Barack Obama, her på juleferie på Hawaii. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer