PÅ MIDTØSTEN-BESØK: USAs visepresident Joe Biden (til høyre) kommer til et møte med Israels president Shimon Peres i Peres' embetsbolig i Jerusalem tirsdag. Foto: EPA/DEBBIE HILL/SCANPIX
PÅ MIDTØSTEN-BESØK: USAs visepresident Joe Biden (til høyre) kommer til et møte med Israels president Shimon Peres i Peres' embetsbolig i Jerusalem tirsdag. Foto: EPA/DEBBIE HILL/SCANPIXVis mer

Biden ber partene i Midtøsten gripe muligheten

- Folk må bare trekke pusten dypt, sier USAs visepresident.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Israelerne og palestinerne har en virkelig sjanse til å skape ny bevegelse i fredsprosessen i Midtøsten, mener USAs visepresident Joe Biden. Nå gjelder det å holde tungen rett i munnen, sier han.

Israelerne og palestinerne har sagt seg villige til å holde indirekte samtaler med amerikanerne som meglere, bekreftet USAs midtøstenutsending George Mitchell mandag. Tirsdag oppfordret visepresident Biden partene til å gripe denne muligheten.

- Jeg tror palestineres og israeleres interesser i virkeligheten er langt mer sammenfallende enn motstridende. Folk må bare trekke pusten dypt og forsøke å se spørsmålet fra riktig vinkel, framholdt han.

Samtidig understreket visepresidenten nøye at Israel fortsatt kan stole på støtte fra amerikanerne.

- Det fins absolutt ingen avstand mellom USA og Israel i spørsmål som angår Israels sikkerhet, sa Joe Biden.

Biden møtte tirsdag den israelske presidenten Shimon Peres i Jerusalem, og det var ventet at de to ville drøfte det iranske atomprogrammet, som Israel opplever som en stor trussel. Onsdag skal visepresidenten etter planen møte palestinske ledere på Vestbredden. 


Bare timer før Biden ankom Jerusalem, provoserte Israel palestinerne ved å godkjenne ytterligere 112 nye bosettinger på den okkuperte Vestbredden.


(©NTB)