Latinamerikanere kan avgjøre valgresultat:

- Biden er et skalkeskjul for sosialisme

Det er omtrent dødt løp i Florida og Texas foran presidentvalget i USA. Seier i delstatene kan stå og falle på latinamerikanere, en gruppe som spriker i begge retninger. I Florida stemmer kubanske Wilfredo på Trump, mens sønnen hans stemmer på Biden.

AVGJØRENDE: Kandidaten som har vunnet Florida, har vunnet hvert presidentvalg etter 1992. For Donald Trump er delstaten viktigst av alle. Dette sier velgerne hans i «vinn eller forsvinn»-delstaten. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Med få timer igjen til presidentvalget i USA er det svært jevnt mellom Donald Trump og Joe Biden i to viktige vippestater - Florida og Texas. Sistnevnte har ikke stemt for en demokratisk presidentkandidat siden 1976, mens Florida har tradisjonelt gått att og fram.

Ingen republikaner har blitt president uten Florida siden 1924, og det skal mye til for demokratene å «farge» det konservative Texas blått. Med Trumps knappe ledelse på 48,5 prosent i Texas og Bidens ledelse på 48,8 prosent i Florida er det lite som skal til før det blir vinn eller forsvinn.

Gruppen som kan bli avgjørende er latinamerikanere, men selv de står i spagaten i valget mellom Joe Biden og Donald Trump.

- Et skalkeskjul for sosialismen

For å sikre seg seier i Florida må Trump gjenvinne tilliten til kubanere fra 2016. 54 prosent av kubanere som stemte ved forrige valg ville ha Trump som sin president. Tradisjonelt sett stemmer kubanere i USA republikansk, en arv som strekker seg helt tilbake til den kommunistiske revolusjonen på Cuba i 1959.

Wilfredo Gomez er en 55 år gammel kubaner. Han kom til USA for 13 år siden med familien sin. Han har stemt på Donald Trump.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer