Joe Biden og Kamala Harris

- Biden er i trøbbel

Meningsmålingene er ikke lovende for Joe Biden og Kamala Harris. - Krisestemningen i landet fortsetter, sier USA-ekspert.

DÅRLIGE MÅLINGER: Det amerikanske folk er mindre og mindre fornøyde med president Joe Biden. Foto: Kent Nishimura / Los Angeles Times / NTB
DÅRLIGE MÅLINGER: Det amerikanske folk er mindre og mindre fornøyde med president Joe Biden. Foto: Kent Nishimura / Los Angeles Times / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I slutten av juli begynte målingene å gå nedover. Rundt 52 prosent av amerikanerne var fornøyde med president Joe Biden.

Siden den gang har det gått videre nedover, mens andelen som er misfornøyde går oppover. I skrivende stund er 51,6 prosent misfornøyde med presidenten, mens bare 42,9 prosent er fornøyde, ifølge FiveThirtyEight.

Biden er svært svekket, mener Hilmar Mjelde, USA-ekspert og forsker ved Norwegian Research Centre (NORCE).

- Han lovet velgerne normalitet, men Afghanistan-fiaskoen, Delta-viruset og nå inflasjon gjør at krisestemningen i landet fortsetter. Han prøver også å dundre gjennom store politiske reformer han ikke fikk mandat til i valget. Dette høyner også konfliktnivået, sier Mjelde til Dagbladet.

Nytt lavpunkt

Tidligere i uka undertegnet Biden den omfattende infrastrukturpakken, som har en verdi på 10 400 milliarder kroner. Den omfatter blant annet reparasjon av veier og bruer, utskifting av gamle vannrør, utbygging av ladestasjoner for elektriske kjøretøy og videre utbygging av landets bredbåndnettverk.

Det jobbes også med en stor klima- og sosialpakke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer