Orkanen Ida

Biden erklærer unntakstilstand

Orkanen Ida har søndag kveld norsk tid slått inn over land i Louisiana i USA. - Dette kommer til å bli en fryktelig dag, sier meteorolog. Nå trygler guvernør John Bel Edward president Joe Biden om å erklærer unntakstilstand.

UTROLIGE BILDER: To piloter på oppdrag av NOAA klarte å fange dette spektakulære øyeblikket på film 29. august 2021. Reporter: Jeanette N. Vik. Video: Twitter / National Huricane Center, NOAA. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Orkanen Ida er en av de kraftigste som er registrert noen gang, med vindstyrke på opptil 66 meter per sekund, ifølge AP.

Ida traff Louisiana som en kategori 4-orkan, er den femte kraftigste orkanen som noen gang har rammet Fastlands-USA. Etter noen timer ble Ida nedjustert til kategori 2 mens den bevegde seg innover i delstaten.

Bilder fra Louisiana viser at tak har flerret av deler av en bygning i New Orleans franske kvarter, og folk forlater byene for å unngå stormen, skriver Sky News. Hele New Orleans er ifølge ABC uten strøm i 02-tida norsk tid. President Joe Biden tror det kan ta flere uker før strømmen vil være tilbake i alle områder.

Ifølge CNN er én million kunder i Louisiana uten strøm mandag morgen, norsk tid. Det meldes også om at telefonlinjene til nødsentralene i St. Charles Parish er nede.

Ifølge lokale medier meldes det mandag morgen om at det skal ha oppstått flere branner, men at brannvesenet ikke har anledning til å rykke ut på dem. Årsaken skal blant annet være lavt vanntrykk, som følge av at mange trær har blåst over ende, og sterk vind.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer