I ISRAEL: Joe Biden. Foto: REUTERS/Ronen Zvulun/Scanpix
I ISRAEL: Joe Biden. Foto: REUTERS/Ronen Zvulun/ScanpixVis mer

Biden fordømmer Israel nybygging i Øst-Jerusalem

- De undergraver tilliten til fredssamtalene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||- Jeg fordømmer den israelske regjeringens beslutning om å gå videre med planleggingen av nye boliger i Øst-Jerusalem, sier USAs visepresident Joe Biden.


- Den israelske beslutningen om å bygge nye boliger i Øst-Jerusalem er nøyaktig den type steg som undergraver tilliten vi trenger for å kunne fortsette de indirekte fredssamtalene, sa Biden i en uttalelse tirsdag kveld.

I en tidligere uttalelse fra Det hvite hus refererte talsmann Robert Gibbs eksplisitt til israelernes beslutning om å godkjenne byggingen av 1.600 nye boliger til bosettere i Øst-Jerusalem som ble gjort kjent tirsdag.

Gibbs understreket at verken tidspunktet for, eller innholdet i, israelernes vedtak om å godkjenne de 1.600 nye boligene var til særlig hjelp med tanke på visepresident Joe Bidens besøk i regionen. Formålet med Bidens besøk er å få framgang i fredsarbeidet mellom partene i konflikten.

USA ba tidligere denne uka Israel trå varsomt etter at det ble kjent at myndighetene hadde gitt tillatelse til bygging av 112 nye boliger i en jødisk bosetning på den okkuperte Vestbredden. Dagen etter besluttet altså israelerne å vedta bygging av nye 1.600 boliger.

(NTB)