Joe Biden:

Biden med uttalelse

I en uttalelse i natt kommenterte påtroppende president Joe Biden beslutningen i Representantenes hus om å stille Donald Trump for riksrett.

PÅTROPPENDE PRESIDENT: Joe Biden kommer med uttalelse etter beslutningen i Representanenes hus om på stille Donald Trump for riksrett. Biden skriver imidlertid ikke om han mener Senatet bør dømme Trump eller ei. Foto: Reuters/NTB.
PÅTROPPENDE PRESIDENT: Joe Biden kommer med uttalelse etter beslutningen i Representanenes hus om på stille Donald Trump for riksrett. Biden skriver imidlertid ikke om han mener Senatet bør dømme Trump eller ei. Foto: Reuters/NTB. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I en uttalelse natt til torsdag kommenterer påtroppende president Joe Biden beslutningen i Representantenes hus om å stille Donald Trump for riksrett.

- I dag utøvde medlemmene av Representantenes hus makten som ble gitt dem i henhold til vår grunnlov, og stemte for å anklage, og holde presidenten ansvarlig. Det var en topartsstemme avgitt av medlemmer som fulgte grunnloven og deres samvittighet. Prosessen fortsetter til senatet, skriver den påtroppende presidenten i en uttalelse om onsdagens beslutning.

- Oppildnet av president Trump

I uttalelsen sier ikke Biden noe om hvorvidt han mener Senatet bør dømme Trump, men han gir Trump skylda for «det væpnende opprøret» som ble utført av en rekke Trump-tilhengere.

- I forrige uke så vi et usedvanlig angrep på vårt demokrati. Det var ulikt noe annet vi har vært vitne til i landets 244 års lange historie.

- Det kriminelle angrepet ble planlagt og koordinert. Det ble utført av politiske ekstremister og innenlands terrorister, som ble oppildnet til denne volden av president Trump. Det var et væpnet opprør mot USA. Og de ansvarlige må stilles til ansvar, fortsetter han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer