Biden reverserer Trump-politikk umiddelbart

Bare timer etter han ble tatt i ed som USAs 46. president, signerer Joe Biden hele 17 presidentordrer og umiddelbart reverserer deler av Trumps politikk.

STRYKER POLITIKK: Joe Biden har inntatt Det hvite hus, og han venter ikke med å ta fatt på jobben. Foto: Tom Brenner / Reuters / NTB
STRYKER POLITIKK: Joe Biden har inntatt Det hvite hus, og han venter ikke med å ta fatt på jobben. Foto: Tom Brenner / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er like greit å starte i dag. Vi har en lang vei å gå, sier Biden under et pressemøte i Det ovale kontor onsdag kveld.

USAs nye president tar fatt i penn og papir og signerer hele 17 presidentordrer som rangerer fra klima til coronatiltak.

Det er markant flere enn hans forgjenger gjorde. Donald Trump signerte bare én ordre på sin første dag.

Slutter seg til Parisavtalen

Trump besluttet blant annet tidlig å fjerne utslippsregler for kjøretøyer. Han signerte en ordre for å gjenoppta byggingen av Keystone XL – som før dette var stanset av Barack Obama.

Etter noen måneder trakk han USA ut av Parisavtalen. Men avtalen var formulert slik at beslutningen ikke kunne tre i kraft før 4. november 2020 – dagen etter det amerikanske presidentvalget.

Dette er nå blant de politiske beslutningene Biden reverserer, og slutter seg til igjen. Avtalen forplikter verdens land til å bidra i kampen mot klimaendringene.

Biden beordrer også byggingen av den mye omtalte grensemuren mot Mexico, stanset.

Innmelding i WHO

Andre presidentordrer Biden signerer, går på strengere miljøtiltak og å styrke kampen mot coronapandemien, blant annet et påbud om å bruke munnbind i føderale bygninger over hele USA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer