Biden sammenlikner Buttigieg med avdød sønn

Søndag trakk Pete Buttigieg seg fra det demokratiske nominasjonsvalget. Mandag kveld ga han formelt sin støtte til Joe Biden.

STØTTE: Pete Buttigieg annonsert mandag kveld at han støtter Joe Biden. Biden fulgte opp med å sammenlikne Buttigieg med hans avdøde sønn. Foto:  REUTERS / Elizabeth Frantz / NTB scanpix
STØTTE: Pete Buttigieg annonsert mandag kveld at han støtter Joe Biden. Biden fulgte opp med å sammenlikne Buttigieg med hans avdøde sønn. Foto: REUTERS / Elizabeth Frantz / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Søndag ble det klart at det demokratiske stjerneskuddet Pete Buttigieg trekker seg fra demokratenes nominasjonsvalg.

Buttigieg annonserte at han ville trekke seg fra scenen i hjembyen South Bend. Da ga han ikke sin tilslutning, eller støtte, til noen av de andre kandidatene, men det lå allerede da i kortene at han kom til å støtte Joe Biden.

Støtter Biden

Den bekreftelsen kom natt til tirsdag, da Joe Biden og Pete Buttigieg sammen opptrådte under et valgmøte i Dallas.

- Det er en ære for meg å stå her med visepresident Biden. Dere vet, da jeg var med i valgkampen, så gjorde vi det klart at hele poenget var å få samlet landet slik at vi kan slå Donald Trump, og å vinne en æra for de verdiene vi deler, sa Buttigieg til de frammøtte.

- Det var alltid et mål som var mye større enn at jeg skal bli president. Og det er i navnet til det målet at jeg med glede støtter Joe Biden i hans kamp for å bli USAs president.

Buttigieg skal allerede ha vært en person Joe Biden satte høyt. Ifølge Mike Memoli, journalist i NBC News, skal den tidligere visepresidenten ha vært svært takknemlig for at Buttigieg forsvarte ham, og sønnen hans, Hunter Biden, fra angrep fra Trump-allierte i forbindelse med riksrettssaken mot presidenten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer