Biden svarer på metoo-anklagene: - Aldri min intensjon

USAs eks-visepresident Joe Biden har blitt anklaget for å ha oppført seg upassende overfor kvinner. Søndag brøt han tausheten og hevder «det aldri har skjedd».

I HARDT VÆR: Den potensiell demokratisk kandidat til presidentvalget i 2020, Joe Biden, er i hardt vær etter at en kvinnelig partifelle har anklaget ham for å gitt henne et upassende kyss i bakhodet under valgkampen i 2014. Foto: AP Photo/Frank Franklin II
I HARDT VÆR: Den potensiell demokratisk kandidat til presidentvalget i 2020, Joe Biden, er i hardt vær etter at en kvinnelig partifelle har anklaget ham for å gitt henne et upassende kyss i bakhodet under valgkampen i 2014. Foto: AP Photo/Frank Franklin IIVis mer

Joe Biden er blant favorittene til å vinne den demokratiske nominasjonskampen og dermed utfordre president Donald Trump under valget i 2020. Det selv om han ennå ikke har lansert sitt kandidatur.

Lucy Flores, demokratens kandidat til å bli viseguvernør i Nevada, stakk imidlertid kjepper i hjulene for hans kandidatur da hun fredag gikk ut og anklaget Biden for å ha planet et kyss i bakhodet hennes under valgkampen i 2014.

- Jeg kjente to hender på skuldrene mine, og frøs til. «Hvorfor tar USAs visepresident på meg?". Deretter fortsatte han med å plante et stort og langsomt kyss på bakhodet mitt, skrev Flores i et innlegg i New York Magazine før helgen.

- Ikke min intensjon

Søndag svarte Biden på anklagene for første gang.

- I løpet av mangeårig liv i offentligheten og mange år med valgkamp, har jeg gitt utallige håndtrykk, klemmer og uttrykk for kjærlighet, støtte og trøst. Ikke en eneste gang trodde jeg at jeg hadde oppført meg upassende, skriver han, og fortsetter:

- Hvis noen antyder at jeg har gjort det, vil jeg lytte med respekt. Men det var aldri min intensjon.

- Betraktelig bedre

Rett etter Bidens uttalelse svarte Flores med å si til CNN at denne uttalelsen var «betraktelig bedre» enn den første kommentaren, som det var Bidens talsmann Bill Russo, som sto for:

GODE VENNER: President - i ei uke til - Barack Obama lurte sin visepresident Joe Biden trill rundt. Biden trodde han skulle utbringe en skål, i stedet fikk han den høyeste utmerkelsen en sivil amerikaner kan få, «Presidential Medal of Freedom». Barack Obama og Joe Biden har utviklet et nært vennskap i de åtte årene de har vært president og visepres... Vis mer

- Verken da, eller i åra siden, har (Biden, red.anm.) eller medarbeiderne hatt en følelse av at Flores hadde følt seg ukomfortabel, sa Russo fredag, og fortsatte:

- De kjenner seg heller ikke igjen i det hun beskriver.

Flores sier også til kanalen søndag at hun nå er «glad for at Biden er villig til å lytte».

Går til angrep

Det har heller ikke vært stille fra Det hvite hus siden anklagene ble kjent. Rådgiver Kellyanne Conway har siden gått til angrep på den potensielle Trump-rivalen.

- Jeg mener dette er et kjempeproblem for Biden. Det han kaller kjærlighet og håndtrykk, kaller partiet hans «fullstendig upassende», sier hun til Fox News.

- Hvis noen taster inn «Creepy Uncle Joe-videos» i en søkemotor finner de en gullgruve, fortsetter hun.

Biden er en av åtte som det ryktes at skal utfordre Trump under valget i 2020. Det ryktes at han vil lansere sitt kandidatur i løpet av april.