Biden varsler ny amerikansk utenrikspolitikk

USAs visepresident Joe Biden talte i Munchen.

SNAKKER TIL EUROPA: USAs visepresident Joe Biden taler i dag til frammøtte på sikkerhetskonferansen i Muchen i Tyskland. Foto: Oliver Lang/AFP
SNAKKER TIL EUROPA: USAs visepresident Joe Biden taler i dag til frammøtte på sikkerhetskonferansen i Muchen i Tyskland. Foto: Oliver Lang/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): USAs visepresident Joe Biden talte i dag på sikkerhetskonferansen i Munchen, der han varsler at USA vil endre sin utenrikspolitikk og vektlegge diplomatiet.

- Demokratiet er vårt viktigste våpen, sa han til de frammøtte statslederne, blant annet fra Frankrike, Tyskland og Ukraina.

Terror viktig- Jeg kommer til Europa på vegne av en ny administrasjon som er besluttet på å slå an en ny tone i Washington og i Amerikas forbindelser rundt i verden, sa Biden i talen til konferansen.

Selv om den nye administrasjonen i USA varsler en ny linje i internasjonal politikk, anser Biden fremdeles terror og masseødeleggelsesvåpen på avveie som en alvorlig trussel.

- Og vi vil be våre allierte trå til når alt annet feiler, sa visepresidenten til de frammøtte.

Når USA legger om utenrikspolitikken sin, så vil det ikke skje uten omkostninger for resten av verden. Biden understreket at USA vil kreve mer av sine partnere i Europa.

RusslandUnder avgåtte president George W. Bush sank forholdet mellom USA og Russland til et lavmål. Biden trakk fram landet som en samarbeidspartner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer