Presidentvalget i USA:

Biden vinner Arizona

USAs påtroppende president Joe Biden går seirende ut i delstaten Arizona, og sikrer seg elleve nye valgmenn.

USAS NYE PRESIDENT: USA har talt, Joe Biden blir USAs neste president. Dette hadde han å si på talerstolen etter seieren. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Decision Desk HQ utroper USAs påtroppende president Joe Biden til vinner av delstaten Arizona natt til torsdag.

En Nevada-mann avbrøt en pressekonferanse i Las Vegas med flere beskyldninger til presidentkandidat Joe Biden. Reporter: Anton Lier. Video: KSNV NEWS 3. Vis mer

Biden får dermed elleve nye valgmenn, og øker antallet sitt til 290 valgmenn.

Nyhetsbyrået AP har også kåret Biden til vinner her, mens flere andre medier regner delstaten som uavklart.

Biden leder med 0,4 prosentpoeng og i overkant av 11 000 stemmer i delstaten. 99 prosent av stemmene i delstaten er talt opp.

Bidens valgseier er likevel ikke avhengig av seier i Arizona da han allerede har passert 270 valgmenn, som er det som skal til for å vinne valget.

Nekter å erkjenne nederlaget

Donald Trump ble onsdag kåret til vinner av delstaten Alaska, og fikk med seg tre valgmenn. Men fire nye Trump-år er fremdeles en matematisk umulighet hvis valgresultatene blir stående.

Donald Trump nekter derimot å erkjenne nederlaget, og hevder at det har foregått valgfusk i flere delstater.

Nå fester Trump sin lit til landets domstoler og har lansert en rekke søksmål i en rekke delstater i et håp om å snu situasjonen i sin favør.

LO: Utenriksminister Mike Pompeo unngikk spørsmålet om hvorvidt utenriksdepartementet står i veien for en vellykket overgang av innkommende administrasjon av den valgte presidenten Joe Biden. Foto: AP. Vis mer

Avviser valgfusk

Trump-leiren leverte i helga et søksmål i delstaten Arizona, der de hevder at det var uregelmessigheter i gjennomføringen av valget. De skulle bevise at republikanske velgere i Maricopa hadde fått stemmene sine avvist.

I første rettsrunde ble det klart at det bare gjaldt 180 stemmer. Det bekrefter Arizonas republikanske statsadvokat Mark Brnovich til Fox Business. Han avviser at det har foregått valgfusk.

- Vi snakker om mindre enn 200 stemmer. Selv om det var en mulighet for at disse stemmene var blitt endret, tror jeg ikke det ville utgjøre en forskjell i Arizona, sier Brnovich til Fox Business.

Først i verden

Desicion Desk HQ var det første valganalyseselskapet i verden som utpekte Joe Biden til USAs neste president. Dagbladet fikk sine tall levert fra Desicion Desk HQ og kunne derfor utrope Biden til vinner en dag før en rekke andre medier.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer