Bidens nye rådgiver sterkt kritisk til Tegnell

President Joe Biden har gjort det klart at kampen mot pandemien har førsteprioritet. Blant hans nye rådgivere som skal være med og dra i spakene, er Andrew Slavitt – en høylytt Tegnell-kritiker som mener strategien hans kan få ham «sparket eller sammenliknet med en nazist».

HØSTET KRAFTIG KRITIKK: Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell har høstet kraftig kritikk for måten Sverige har håndtert coronapandemien på - også av Joe Bidens nye rådgiver. Foto: Claudio Bresciani / TT / AFP / Sweden Out / NTB
HØSTET KRAFTIG KRITIKK: Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell har høstet kraftig kritikk for måten Sverige har håndtert coronapandemien på - også av Joe Bidens nye rådgiver. Foto: Claudio Bresciani / TT / AFP / Sweden Out / NTB Vis mer
Publisert
Fullvaksinerte: 71.88% Første dose: 79.15%

Hittil er det registrert over 25 millioner smittetilfeller og nærmere 420 000 coronarelaterte dødsfall i USA. Det gjør landet til det hardest rammede i verden.

Torsdag erklærte USAs ferske president Joe Biden krig mot pandemien. Han innførte en rekke tiltak, blant annet påbud om negativ test og karantene for alle som ankommer USA.

Biden har lenge gjort det klart at kampen mot pandemien har førsteprioritet under hans presidentskap. Han har allerede satt ned et nytt responsteam, som skal være Det hvite hus' spydspiss med ansvaret for bekjempelsen.

- Risikerer å få sparken

Blant dem som har fått plass i responsteamet til Biden, er Andrew Slavitt, som vil fungere som Det hvite hus' senior-coronarådgiver.

En rekke svenske aviser, blant dem Expressen, Aftonbladet og Dagens Nyheter, påpeker nå at han tidligere har rettet sterke utsagn mot Sveriges statsepidemiolog, Anders Tegnell.

Slavitt har kalt ham arkitekten bak Donald Trumps tidligere coronarådgiver Scott Atlas' strategi, som var skeptisk til tiltak for å kontrollere pandemien.

Atlas havnet umiddelbart på kollisjonskurs med smittevernekspert Anthony Fauci og Deborah Birx, og trakk seg seinere fra stillingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer