Bidrar sola til klimaendringer?

Klimaforskerne burde også rette blikket mot sola.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I Dagbladet 23 juni 2008 kommer direktør ved Cicero, Pål Prestrud med kritikk mot undertegnede og innholdet i en klimadokumentar som ble vist på Schrödingers katt (NRK) 12 juni. Det overrasker meg at Prestrud bruker så mye spalteplass om konspirasjonsteori og min deltagelse i debatten etter dokumentaren. Han burde heller fokusere på den vitenskapelige debatten, noe han gjør i siste halvdel av kronikken. Denne diskusjonen har jeg ikke noe imot og vil her imøtegå noen av hans argumenter.

Prestrud er tydeligvis opprørt over at undertegnede fulgte opp antydningene i dokumentaren om at Svensmark hadde problemer med å få sine resultater publisert. Prestrud tar feil når han sier jeg trakk frem at det tok ett år for Svensmark å få sitt arbeide gjennom en vitenskapelig journal.

Dette ble aldri sagt i debatten. Det jeg sa var at Svensmark hadde fått sine manuskripter returnert fra tidskrifter UTEN at det ble gjennomført en vitenskapelig vurdering. En slik vurdering burde vært gjort, og dersom arbeidet ikke holdt mål burde det refuseres. Dersom det var vitenskapelig bra burde det publiseres.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer