TO BEE OR NOT TO BEE: Biebanden okkuperte Topshop-butikken i London i dag og denne forbipasserende dama fikk ikke gå i fred. Foto: Philip Toscano / AP / NTB scanpix
TO BEE OR NOT TO BEE: Biebanden okkuperte Topshop-butikken i London i dag og denne forbipasserende dama fikk ikke gå i fred. Foto: Philip Toscano / AP / NTB scanpixVis mer

Biebande okkuperte motegate i London

Angrep forbipasserende shoppere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Her angripes en forbipasserende kvinne av 5000 bier midt i shoppinggata Victoria street i London i dag.

Biebanden hadde tatt seg til rette på et reklameskilt på et vindu til klesbutikken Topshop i metropolen, skriver Daily Mail.

Om det var for å ha salgsvarene for seg selv er uklart, men forbipasserende ble nærmest angrepet av biebanden da de gikk forbi butikkvinduet.

Også andre steder i London hadde bier tatt seg til rette og George Heal (21) fant sin lille Nissan Micra full av bier i dag.

- Det er ikke akkurat noe du ser hver dag. De er borte nå, men jeg kommer nok til å sjekke bilen nøye fremover, sier han til avisa.

Det er dronningbien som tar avgjørelsen om hvor flokken hennes skal lande. Dronninga finner stedet og lander først, før undersåttene følger etter.

Skiltet i Topshop-butikken hadde en sterk grønnfarge og det kan være grunnen til at dronninga søkte ditt, og ikke de nedjusterte prisene slik det ble antydet tidligere i artikkelen. Også bilen var sterk preget av grønt. Honningbier er nemlig mer sensitive overfor ultrafiolette farger og der kommer det grønne skiltet og Nissan-bilen inn, ifølge Gill Maclean i British beekeepers association, som har kommentert bieinvasjonen overfor Daily Mail.

Profesjonelle birøktere i ombrådet kom raskt til stedene og tok seg av biekoloniene.

De på butikkvinduet ble ført til et slags kirkeasyl på taket av Westminister katedral i London der de vil inngå i et bybie-prosjekt for å bevare urbane biepopulasjoner.

Den forbipasserende dama på bildet kom ufrivillig i kontakt med biene og jobbet iherdig for å få de bort.  Det står i sterkt kontrast til kinesiske She Ping som Dagbladet tidligere har omtalt. I mer frivillige og ordna former tok han biene hjertelig i mot i et forsøk på å slå verdensrekorden i antall bier på kroppen samtidig.

BIEBONANZA: Victoria gate i London ble invadert av bier i dag.  Foto: Philip Toscano / AP NTB Scanpix
BIEBONANZA: Victoria gate i London ble invadert av bier i dag. Foto: Philip Toscano / AP NTB Scanpix Vis mer