Biffgiganten ble Danmarks minst populære da de saksøkte fisker for å ha «bøffa» navnet deres

Jacob Jensen får ikke lenger bruke sitt eget navn på restauranten.

BIFFER SEG: Restaurantkjeden Jensen's Bøfhus tok en saftig bit av Jensens Fiskehus da de vant fram med søksmålet og Jacob Jensen måtte betale de 200 000 kroner og bytte navn. Foto: Trym Mogen / Dagbladet
BIFFER SEG: Restaurantkjeden Jensen's Bøfhus tok en saftig bit av Jensens Fiskehus da de vant fram med søksmålet og Jacob Jensen måtte betale de 200 000 kroner og bytte navn. Foto: Trym Mogen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den danske restaurantkjeden Jensen's Bøfhus har gått til et søksmål som i utgangspunktet ikke var spesielt populært.

Resultatet har - om mulig - satt sinnene i kok enda mer hos våre naboer i sør.

Brutalt Det var nemlig i fjor restaurantkjeden med til sammen 43 restauranter leverte inn et søksmål på grunn av en navnestrid til dansk handelsrett, skriver Berlingske Tidende.

Saken var den, at biffkjeden ville nekte den lokale fiskerestauranten i havnebyen Sæby å hete Jensens Fiskehus.

I går kom dommen, og den var svært nedslående for den lokale fiskeren Jacob Jensen.

Jacob Jensen må betale 200 000 danske kroner (219 000 norske kroner) i erstatning til Jensen's Bøfhus. Han må også gi fra seg navnet Jensen på restauranten.

Det hele ble avgjort etter en dom fra dansk høyesterett, som ble avsagt i går.

- Jeg er rystet over dommen. Det er helt surrealistisk, sa Jacob Jensen til BT like etter domsavsigelsen.

Ifølge avisa var Jensen gråtkvalt av avgjørelsen.

Sinte dansker - Grunnen til at vi ba Jacob Jensen og hans virksomhet om å respektere vårt varemerkere, er fordi jeg for mange år siden kalte våre restauranter Jensen's Bøfhus, og det er med det navnet vi har drevet våre restauranter og blitt kjente med, sier grunnlegger av restaurantkjeden Palle Skov Jensen til BT.

Han påpeker videre at mange dansker forbinder navnet Jensen med restaurantkjeden, og at verken kjeden eller kundene er tjent med at en annen restaurant heter det samme.

- Det er også Høyesterett enig i, poengterer han.

Så spørs det om Jensens stunt etter hvert betaler seg for den lille fiskerestauranten eller den store kjeden. Søksmålet har i hvert fall satt sinnene i kok i Danmark. Facebook-siden «Boykot Jensens Bøfhus» ble opprettet i går, men har allerede passert 50 000 liker.

- Jensen's Bøfhus har nå enerett over navnet Jensen i Danmark. Det er ikke i orden, vis hvor misfornøyde dere er og la vær å støtte den virksomheten, skriver administratorene.