Bifil kvinne uønsket ved kirkevalget

Kirken trakk invitasjonen da hun opplyste om sin seksuelle legning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En kvinne i Kristiansund som ble spurt av menighetsrådet om å stå på liste til kirkevalget, opplevde at Kirken trakk invitasjonen da hun opplyste om sin seksuelle legning.

Kvinnen har i hele sitt liv vært tilknyttet Kirken.

Tidens Krav skriver at hun ble overrasket, og følte seg beæret og rørt, da hun fikk en henvendelse fra menighetsrådet med forespørsel om å stå på listen til kirkevalget.

Hun svarte da at hun gjerne stilte til valg, men gjorde samtidig oppmerksom på at hun hadde et forhold til en annen jente.

Dette var personen som ringte klar over.

Likevel trakk Kirken invitasjonen tilbake neste dag.

Både kvinnen og samboeren hennes har nå meldt seg ut av statskirken.

Feil oppmerksomhet

Prost Sverre Jansen i Kristiansund sier til avisen at en åpent bifil kvinne på valglisten ville ha ført til feil oppmerksomhet under kirkevalget. Derfor ble hun ikke satt på listen.

Jansen oppfatter ikke Kirkens holdning som diskriminerende overfor personer med en annen seksuell legning.

- Vi ønsker fokus på ressurser og kraft til å bygge menigheten. Hva slags seksuell legning folk har, er ikke et kriterium. Kirken har vært åpen for homofile i alle år. Men å ha folk som lever åpent homofilt i tillitsverv er en annen sak, mener prosten.

Ikke stengt

Kirkerådets leder, Nils-Tore Andersen, presiserer i en kommentar til NTB at det å sitte i et menighetsråd eller et bispedømmeråd ikke er en vigslet tjeneste.

- Den norske kirke har ikke fattet vedtak som hindrer homofile, lesbiske eller bifile å stå på listene ved kirkevalget. Diskusjonene rundt samlivsform har dreid seg om folk i vigslede stillinger, sier Andersen.

Han sier at det er mange homofile, lesbiske og bifile i kirkens ulike råd i dag.

- Nominasjonene til kirkevalget foregår imidlertid lokalt og tar hensyn til lokale forhold, sier Andersen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer