Big Mac truer Boy George

NEW YORK(Dagbladet): John McCain har fått amerikanerne til å gå mann av huse for å stemme ved primærvalgene. Han har klart å stå fram som Bill Clintons rake motsetning, og truer nå George W. Bush og hele det republikanske partiapparatet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Supertirsdag er 7. mars. Da er det vinn eller forsvinn i den mest spennende valgthriller på mange tiår i USA.

Tilnavnet Big Mac dukket opp etter McCains seier i Michigan. Bush har fått kallenavnet Boy George etter at mamma og pappa Bush dukket opp i New Hampshire og snakket om «gutten vår». Og selv om «guttungen» har hatt 70 millioner dollar på baklomma og hele partiapparatet i ryggen, blir han ikke kvitt vietnamhelten John McCain.

Nå har Bush bare ti millioner dollar igjen og står nesten likt med McCains åtte millioner dollar.

- McCain-fenomenet er anti-clintonisme på det sterkeste, og det er McCain som framstår som mest anti-Clinton av alle kandidatene, skriver den politiske analytikeren Charles Krauthammer i Washington Post.

Moral fra Vietnam

McCains fem år lange fangenskap i Vietnam er nøkkelen til mye av tilliten han nyter. For så langt har kampen mellom Bush og McCain handlet om karakter, ikke om sak.

Mens Clinton er kjent for å gjøre det som er best for ham selv, er McCain en prinsippfast stabukk. Han ble sittende i fangehullet i Hanoi da vietnameserne ville frigi ham. Årsaken var at han ikke ville la farens admiraltittel få ham ut av fangehelvetet mens kameratene ble sittende igjen. Unge McCain nektet å la seg bruke. Derfor er McCains selvbiografi blitt en bibel for velgerne langs kampanjeruta. Og forskjellen på McCain og Bush er at McCain stoler mer på sine instinkter enn på sine rådgivere. McCain er sin egen policy-sjef, mens Bush er avhengig av en haug gamle hauker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer