«Big Man» kastet billettløse Sam (19) av toget

19-åringen uten gyldig billett nektet å forlate toget, da gjorde «Big Man» det alle drømte om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Alan «Big Man» Pollock hylles i Storbritannia for måten han reagerte da Sam Main (19) nektet å forlate pendlertoget mellom Edinburgh og Perth i Skottland.

Main klarte ikke å framvise gyldig billett til den godt voksne billettkontrolløren, som på sin side innstendig ba ham om å forlate toget. En annen passasjer bestemte seg for å filme opptrinnet, og videoen av hva som skjedde videre har fått nærmere to millioner visninger på YouTube.

- Du kan sitte her i hele kveld, hvis du vil. Jeg får betalt uansett, sa billettkontrolløren, da Sam Main nektet å forlate toget.

«Big Man» fikk nok Sam bannet flere ganger til kontrolløren og påsto at han hadde forsøkt å kjøpe billett på stasjonen, men at det hadde skjedd en feil ved utskrivningen av billetten.

Billettkontrolløren advarte så 19-åringen mot reaksjonene fra de andre passasjerene, som ikke får betalt for å sitte og vente på toget.

- De andre passasjerene vil starte å klage. Du må av nå. Andre folk vil bli misfornøyde. Hvorfor skal de betale og ikke du? hører man kontrolløren si på videoen.

Etter halvannet minutt med venting for de andre passasjerene, kommer til slutt Alan «Big Man» Pollock på banen. Han griper tak i Sam Main, bærer og dytter ham gjennom kupéen, før Sam ender på hodet ut på perrongen.

Billettkontrolløren og «Big Man» hindrer så 19-åringen å komme ombord toget igjen. Dørene kan lukkes og «Big Man» blir applaudert på vei tilbake til plassen sin.

Støttes av faren I etterkant har episoden skapt debatt i Storbritannia om «Big Man» hadde rett til å kaste 19-åringen av toget. Sam Main pådro seg et kutt i ansiktet og ifølge faren hans, som har gått ut i media og forsvart sønnen, lå baggen hans igjen på toget. Der hadde diabetikeren Sam medisinene sine, sammen med telefon og iPod.

- Jeg skal ha en alvorsprat med sønnen min, men jeg vil ikke bry meg om «eksperter» som sier at han er betalingsudyktig. Sam er en smart, dyktig og snill 19 år gammel gutt. Han har aldri tidligere vært i kontakt med politiet og har aldri mottatt sosialstønad, sier Lenny Main til Daily Mail.

Faren reagerer på at kraftige Alan Pollock brukte makt da han kastet sønnen hans av toget.

- Sam innrømmer at han aldri burde ha bannet, men hvis vi overfaller alle som banner, som denne såkalte «Big Man» gjorde, da ville det vært slåssing i gatene hver eneste dag, sier faren videre.

Lenny Main vurderer nå å reise et sivilt søksmål mot Alan Pollock for behandlingen 19-åringen hans fikk på toget. Han mener videre at det må finnes videobevis av at Sam faktisk forsøkte å kjøpe billett før han gikk på toget.

Blant pendlerne på toget, i britiske avisers kommentarfelt og på YouTube er det imidlertid ingen tvil: «Big Man» er en helt fordi han kastet den frekke 19-åringen av toget og han bør ikke straffes.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer