Big Money for Big Brother

I fjor tjente «Big Brother»-vinner Lars Joakim Ringom usle 38000 kroner. For tre dager siden kom en million kroner seilende inn på kontoen hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han hadde altså god grunn til å tevle om den gjeve premien.

Om han må betale skatt av millionen er ikke helt klart ennå. Ifølge «Big Brother»-produsent Lasse Hallberg får han pengene skattefritt. Men Lars Joakims far, Bjørn Ringom, sier at skattemyndigheten ikke har avklart hvordan «Big Brother»-premien skal betraktes ennå.

Det er likevel ingen tvil om at han kommer til å få mer å rutte med enn i fjor. I likningsprotokollen på Lillehammer står han oppført med en inntekt på 38000 kroner i fjor. Formuen var på null, og skatten ble på 8600 kroner.

- Nøktern

- Han var arbeidsledig og sivilarbeider i fjor, og hadde kanskje noen strøjobber. Men det var alt, sier faren Bjørn Ringom.

For tre dager siden kom millionen inn på 23-åringens konto. Lars Joakim selv var ikke tilgjengelig for kommentar i går, men faren er ikke i tvil om at de vil bety mye for sønnen.

- Det gir en kjempestart i livet. Leilighet står nok øverst på prioriteringslista. Men ellers tror jeg ikke han vil forandre seg mye. Han er en nøktern type, sier Ringom.

Ikke rikinger

Men ikke bare Lars Joakim hadde grunn til å konkurrere om millionpremien i det omstridte TV-programmet. Annette Young (25), som nylig ble kåret til Folkets TV-favoritt i «Gullruten»-showet, sto oppført med 31400 kroner i inntekt i fjor, og null i skatt. Rebekka Østby (27), som ble stemt ut av programmet to ganger, hadde en inntekt på 114000 kroner i fjor. Heller ikke hun hadde noen formue.

Både kafévert Anne Mona Hansen fra Flekkefjord, Rodney Omdahl Karlsen fra Skien og Per Morten Witzøe fra Oslo, som selv valgte å forlate bunkersen på Fornebu, må derimot belage seg på å vente noen måneder til før skatteoppgjøret kommer.

<B>MYE RIKERE:</B> Lars Joakim Ringom vant den siste avstemningen i «Big Brother» på TVNorge. Han fikk dermed førstepremien på en million kroner. Til høyre: Programleder Arve Juritzen.