ETTERLYST: Disse fem personene har til felles å være norske eller har norsk tilhørighet. Det andre de har til felles er at de alle er etterlyst av Interpol. Grafikk: Kjell Erik Berg / Dagbladet
ETTERLYST: Disse fem personene har til felles å være norske eller har norsk tilhørighet. Det andre de har til felles er at de alle er etterlyst av Interpol. Grafikk: Kjell Erik Berg / DagbladetVis mer

Bigami, narkotika, vold, kidnapping og bedrageri

Fem nordmenn etterlyst av Interpol.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Interpol etterlyser fem nordmenn, eller personer med norsk tilhørighet. De fem er etterlyst for ulike forhold, men felles for dem alle er at ingen av dem er etterlyst fra Norge. 

Anklaget av ektemannen Kvinnen i førtiårene blir overrasket når Dagbladet forteller henne at hun er ettersøkt gjennom Interpol.

- Dette er en sak som skyldes eksen min, sier hun.

For noen år tilbake reiste kvinnen på ferie til Egypt og falt for en mann. De giftet seg, men så begynte problemene.

- Han slo og mishandlet meg, så anmeldte han meg til egyptisk politi med anklager om at jeg hadde leid noen inn til å gi ham juling, sier hun oppgitt. Det handler om penger, han vil ha 170 000 kroner for å droppe søksmålet.

Giftermålet er noen år tilbake i tid, og saken mot henne kom opp for retten i Egypt i fjor. Hun møtte ikke opp, og det skal være derfor hun er etterlyst.

- Norske myndigheter sa jeg burde holde meg unna Egypt, hevder hun. Jeg ville reise og vitne.

Det har ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med Interpol i Egypt.

Bigami Chile etterlyser en kvinne bosatt i Norge - for bigami. Hun har bodd i Norge siden hun var åtte år gammel. Til Dagbladet sier kvinnen at det hele dreier seg om en misforståelse. 

- Det er en feiltagelse, jeg skulle vært fjernet fra listen i 2007, sier kvinnen. 

Hun stiller seg uforstående til at hun fortsatt ikke er fjernet fra listen. Norske myndigheter etterforsket kvinnen, men konkluderte med at hun hadde gjort seg skyldig i ingen straffbare forhold.

- Vi undersøkte påstandene, men fant ikke grunnlag for å straffeforfølge henne. Saken er derfor avsluttet og ferdig for vårt vedkommende, sa statsadvokat Eirik Sivertsen Stolt-Nielsen til Bergens Tidende i fjor.

- Svindel og barnebortføring Også en 37 år gammel norskpakistansk forretningsmann bosatt i Dubai er fremdeles å regne som på flukt, ifølge Interpol. Mannen ble etterlyst av myndighetene i Pakistan for å ha bortført sine to tvillingdøtre ut av landet med falske pass, etter en bitter skilsmisse fra en kjent pakistansk fotomodell.

Samtidig knyttes 37-åringen ennå til et spektakulært bedrageri i Sveits.

Der var han ifølge VG anklaget for å ha svindlet 27 personer for 120 millioner kroner, gjennom oppretellsen av en falsk investeringsbank i Zurich sammen med en newzealandsk svindler.


Canadisk kidnapper Sverige etterlyser en kanadisk mann med tilknytning til Norge for kidnapping.

- Jeg har fått beskjed om å ikke snakke om denne saken, sier en kilde med kjennskap til saken, men som ønsker å være anonym, til Dagbladet. 

Så du kan ikke fortelle oss noe om saken? Vi ser jo at det dreier seg om en kidnapping og at han er etterlyst i Sverige for forholdet. 

- Jeg kan ikke snakke om det gjentar kilden, som heller ikke vil si hvem som har sagt at vedkommende ikke skal uttale seg. 

Har du noen måte vi kan kontakte ham på?

- Får du tak i ham er du god. 

Svenske Rikspolisen, motstykket til Kripos, lover å sjekke saken for Dagbladet, men vi hører ikke noe fra dem innen avisen går i trykken. 

Narkotikaforbrytelser
Dagbladet har ikke lykkes å komme i kontakt med mannen som er etterlyst for narkotikarelaterte forbrytelser i Danmark, og vet ikke hvorvidt han oppholder seg i Norge. 
Politiet i Danmark hadde ennå ikke kommet med en tilbakemelding om saken da avisen gikk i trykken.