Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Bigley er i live

Kenneth Bigley er i live, sa gisselets bror i går kveld. Samtidig kvestet han statsminister Tony Blair, og sa han hadde gitt Kenneth «et dødskyss».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): - Jeg har mottatt informasjon om at Ken fortsatt er i live. Hjelp meg å holde ham i live. Blairs taushet de siste ti dagene har vært et dødskyss til min bror. Mr. Blair du gjør dette på feil måte, sa Paul Bigley i natt.

Gruppa, som har tatt Bigley som gissel som av al-Qaida-tilknyttede Abu Musab al-Zarqawi. Den krever frigitt to kvinnelige forskere i amerikansk fengsel i Irak.

Møtte president

I mellomtida jobber flere parter med å få Bigley frigitt. Storbritannias muslimske råd sendte lørdag kveld to representanter til Irak. Dr. Daud Abdullah and Dr. Musharraf Hussain møtte i går religiøse og sivile ledere i Bagdad.

Tony Blair var i opptatt av Labour-konferansen i Brighton, og etter å ha gått i kirken med kona og bedt for Bigley, advarte han mot falske forhåpninger.

-  Min første reaksjon er som alle andres, virkelig sympati for ham, sinne mot hvordan han blir holdt fanget av de folkene, og et ærlig håp om at vi kan gjøre noe for ham. Men jeg vet ikke om vi klarer det eller ikke, sa Blair.

På sykehus igjen

Ken Bigleys familie kjemper ennå for å få kidnapperne til å slippe ham fri, og broren Paul retter sterk kritikk mot Blair for bare å forsøke diplomatiske løsninger. Bigleys 86 år gamle mor, Lil, ble på ny lagt inn på sykehus lørdag.

BØNN: På videoopptaket framfører Ken Bigley en bønn om hjelp fra Tony Blair.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling