Bik Bok-gründer gjør en kule på skogeiendom

Ola Mæles opprinnelige inngangspris for skogeiendommen i Namdalen var 123 kroner målet i 2007. Nå er den første teigen solgt for 1.000 kroner målet.

 Eiendom:  Ola Mæle har gjort en kule på skogeiendom i Namdalen. Foto: Iván Kverme/FA
Eiendom: Ola Mæle har gjort en kule på skogeiendom i Namdalen. Foto: Iván Kverme/FAVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Investor Ola Mæle kjøpte en enorm skogeiendom på 714.000 dekar i Namdalen i Nord-Trøndelag for ni år siden. Den gangen betalte han 88 millioner kroner. Nå har han solgt den første lille teigen på 14.000 mål for 14 millioner kroner, skriver Finansavisen.

En noe større eiendom på 71.000 mål på Flatanger er også lagt ut for salg med en prisantydning på 800 kroner målet. Oppnår han prisantydningen, betyr det 57 millioner kroner inn i kassen for Mæle.

Det betyr at han for 10 prosent av eiendommen innkasserer 80 prosent av den opprinnelige kjøpesummen fra 2007. Uansett er dette gode priser, sett i forhold til Mæles opprinnelige inngangspris på 123 kroner målet.

Landbruksmegler Ketil Koppang, som står for salget, tror eiendommen har skiftet eier innen et par uker.

- Jeg har tidligere solgt flere eiendommer i fjellet i Sør-Norge til over 1.000 kroner målet, men her oppe får du i tillegg 18.000 mål med produktiv skog og mye bedre rypejakt, sier han til Finansavisen.

Mangedobling Ola Mæle forklarer at det er to grunner til at han nå selger eiendommer.

- Det er to grunner til at vi selger nå. For det første ligger disse to eiendommene så langt unna hovedbølet at driften er litt upraktisk, og det andre er at vi ønsker å styrke balansen på grunn av våre omfattende planer i Namdalen, forteller han til Finansavisen.

Han ønsker ikke å gå inn i noen verdivurdering av eiendommene.

- Det foregår en budrunde om Flatanger-eiendommen nå, og da blir det feil av meg å mene noe om prisen, sier Mæle.

Hvis hovedbølet han sitter igjen med på 670.000 dekar prises til et gjennomsnitt av de to eiendommene som nå selges, betyr at den resterende eiendommen er verdt over 600 millioner kroner. Mæle kan strekke seg til å enes om at skogeiendommen har mangedoblet sin verdi siden han kjøpte.

- Ja, det kan jeg si meg enig i, men husk at første gang jeg bød på eiendommen var så langt tilbake som i 2001, og at vi fikk tilslaget i 2003.

Mæle har ingen ytterligere planer om å selge mere eiendom.