Elizabeth (59):

- Bikini-selfies er ikke bare for unge

Elizabeth Lingjærde (59) innrømmer at bedre helse motiverer henne til å trene, men hun ønsker også å se bra ut naken.

SPREK: Elizabeth Lingjærde (59) trener der hun er, og aller helst ute. Hun brenner for sunn livsstil og deler gjerne bilder og videoer av seg selv i bikini. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg vil gjerne sprenge bildet av hvordan en kvinnekropp skal se ut når hun over 50 år, og ikke minst gi unge jenter noe annet å sammenlikne seg med enn andre unge jenter med perfekte kropper, sier Elizabeth Lingjærde.

Tar man en titt på 59-åringens Instagram-profil, er den proppfull av bilder som pleier å være forbeholdt vesentlig yngre profiler.

- Vi kan ikke la de unge regjere alene i det viktigste fora for å spre inspirasjon til trening og livsstil. Jeg mener at bikiniselfies ikke bare skal være forbeholdt unge, sier hun til Dagbladet.

- Vil se bra ut naken

Lingjærde, er utdannet kostholdsveileder fra Norges idrettshøgskole, og driver bloggen Supermygg. Hun skriver om helse, trening, og kosthold og deler ofte treningsbilder med hud og synlig definerte muskler.

- Jeg er i bedre form enn de fleste på min alder, og trives godt med å kunne inspirere andre til en sunnere livsstil ved å være en litt annerledes rollemodell og frontfigur for min aldersgruppe, sier hun og fortsetter:

- Bikini er et plagg man flyr rundt med hele sommeren, jeg har aldri brukt så mye bikini som jeg gjorde i sommer. Jeg viser livet mitt så aktivt som det er, og da er det helt naturlig for meg. Jeg trener jo i bikini.

UTEJENTE: Elizabeth Lingjærde mener at alle har tid til 10-20 minutter trening hver dag. Selv prioriterer hun trening høyt og trener der hun er. Foto: privat
UTEJENTE: Elizabeth Lingjærde mener at alle har tid til 10-20 minutter trening hver dag. Selv prioriterer hun trening høyt og trener der hun er. Foto: privat Vis mer

For henne er resultater i form av en sterkere kropp og bedre helse, den desidert sterkeste motivasjonen for å fortsette treningen.

- Det er det jeg mener med å se bra ut naken. Synlige muskler er digg, og det er motiverende.

Ble PT i voksen alder

For to år siden bestemte hun seg for å gjøre hobbyen til jobb. Etter å ha jobbet som siviløkonom, forfatter og helsejournalist i en årrekke, valgte hun å utdanne seg til personlig trener.

- Nå trener jeg alt fra 16-åringer til 75 åringer og jeg storkoser meg. Alder er ingen unnskyldning for ikke å være aktiv. Vi som er profesjonelle på trening og kosthold sitter på enorme mengder kunnskap som kan holde oss spreke, slanke, friske langt ut i alderdommen. Da må vi jobbe for å få enda flere med.

Hun er i bevegelse hver dag og driver med en rekke treningsformer. Om hun ikke er i skogen og løper eller sykler, er hun å se på surfebrettet, i kajakken på langrenn eller på vei nedover alpene.

- Jeg er ekstrem

Hun ivrer etter å inspirere alle aldersgrupper og poster hyppig innlegg på treningsbloggen eller på Instagram, og vedgår at hun utfordrer kropps-stereotypien.

PT: Elizabeth hoppet av karrieren som frilansjournalist for å satse på PT-yrket. Nå trener hun både unge og gamle. Foto: Privat
PT: Elizabeth hoppet av karrieren som frilansjournalist for å satse på PT-yrket. Nå trener hun både unge og gamle. Foto: Privat Vis mer

- Jeg er nok litt ekstrem, og jeg byr på meg selv. Hver dag får jeg tilbakemeldinger på at jeg inspirerer og det er motivasjon nok i seg selv for meg. Hvis jeg kan inspirere til at noen som kjenner behov for det, til å legge om livsstilen har jeg lykkes.

Hun mener at hvis du gruer deg til å vise deg i bikini eller badeshorts på stranda om sommeren, har du et problem.

- Jeg tror ikke alle de som hyller pappakroppen eller andre som er bodypositive, egentlig har det så bra med seg selv. Fordi, kroppen har det ikke bra med overvekt.

Hun har alltid vært aktiv, men kjente også på tidsklemma da barna hennes var små. Da fikk hun liten tid til å trene. Det tok henne ti år før hun fikk tid til å være så aktiv som hun trives med.

- Det er en periode man må igjennom. Men det jeg har erfart er at jeg blir mye lykkeligere av å være aktiv. Jeg har det godt med meg selv, og når man har det godt i kroppen sin, har man det bedre.

SLIK KOMMER DU I GANG:

  • Skaff deg en positiv treningspartner, eller helst en gruppe, i ditt nærmeste nabolag. Inngå en fast avtale på et ukentlig tidspunkt dere kan overholde. Gå raskt eller løp en tur sammen.
  • Enkel trening har den laveste dørterskelen. Lek med bikkja, barn eller ball. Hopp, sprett, dans, gå utenfor stier og løyper. Finn frem barnet i deg!
  • Lystbetont trening er den beste motivator. Prioriter trening skyhøyt. Uansett hvor du er og hvor lite tid du har. Du finner minst 10-20 min i hverdagen. Da gjør du noe intenst og effektivt, som knebøy med hopp, push-ups, planken, en spurt osv. Men husk 10 min oppvarming.
  • Arbeidsgivere og partnere vil tjene på at du får mer energi på alle måter. Fysisk aktivitet er den beste medisin mot det meste. Visualiser at du er sterkere, friskere og smidigere enn det virker som. Ser du deg blind på visjonen om ditt sunnere jeg, så blir du det.
  • Kjøp nytt treningstøy og litt utstyr. Utrolig hva det kan gjøre med motivasjonen for mange. Mange tar bilder av seg selv før og etter et par, tre måneder med trening.
  • Resultater er den desidert sterkeste motivasjonen for å fortsette, og attpåtil øke mengden. Det er det jeg mener med å se bra ut naken. Synlige muskler er digg!
    Kilde: Elizabeth Lingjærde

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer