DØMT: 26 år gamle Mayka Kukucova er dømt for drapet på ekskjæresten, den kjente millionæren og gullsmeden Andrew Bush i Spania. Foto: SWNS
DØMT: 26 år gamle Mayka Kukucova er dømt for drapet på ekskjæresten, den kjente millionæren og gullsmeden Andrew Bush i Spania. Foto: SWNSVis mer

Bikinimodellen (26) drepte millionærkjæresten og flyktet i hans luksusbil

Nå er hun dømt til 15 års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 26 år gamle slovakiske modellen Mayka Kukucova ble onsdag dømt til 15 års fengsel for å ha skutt og drept ekskjæresten. 

Den kjente millionæren og gullsmeden Andrew Bush, som ble 48 år gammel, ble funnet drept i en luksusvilla mellom Estepona og Marbella i Spania i april 2014, og den 26 år gamle bikinimodellen ble raskt utpekt som hovedmistenkt i saken. Dette fordi hun skal ha ventet på Bush og hans nye kjæreste da de ankom ferieleiligheten.

Påtalemyndigheten mener Kukucova skjøt 48-åringen to ganger i hodet, og én gang i skulderen.

- Umulig å forstå Ifølge rettsdokumenter The TimesThe IndependentThe Mirror og Daily Mail har tilgang på, har 26-åringen tidligere forklart i avhør at hun handlet i selvforsvar. Det samme fortalte hun da rettssaken startet i Malaga forrige mandag.

Den nye kjæresten til Bush, russiskfødte Maria Korotaeva (22), fortalte til politiet at ekskjæresten nektet henne inngang i huset. Korotaeva fortalte i retten at hun gikk ut og ventet i kjærestens Hummer, før den blonde bikinimodellen stormet ut av åstedet og ba henne komme seg ut av bilen. Kukucova skal ha kjørt avgårde i Hummeren før politiet ankom åstedet, der de fant millionæren skutt og drept.

- Det er umulig å forstå hvordan dette føles, med mindre man har opplevd at noen nær deg har blitt drept. Det var veldig vanskelig å sitte i retten og høre på løgnene til Kukucova, fortalte søstera til Bush, Rachel, i retten, ifølge The Guardian

26-år gamle Kukucova, som etter flukten fra huset reiste til hjemlandet Slovakia, sa at Bush var svært truende overfor henne, og at han ropte, tok tak i henne og nektet henne å forlate stedet.

- Han ropte at han skulle drepe meg og familien min, forklarte hun for retten ifølge britiske BBC.

Selvforsvar? De tidligere rettsdokumentene forteller at Bush ble skutt tre ganger. To ganger i hodet, og en gang i skulderen. Det samme ble sagt i rettten forrige mandag, og underbygges til en viss grad av 26-åringens egen forklaring.

Hun fortalte at det kom til håndgemeng mellom de to i en trapp.

- Plutselig var våpenet i hendene mine. Jeg kastet meg mot ham, og vi slåss da pistolen plutselig gikk av. Jeg prøvde bare å komme meg vekk, jeg ville ikke skade ham. Jeg vet ikke hvor mange ganger pistolen gikk av, sa hun.

Hennes forsvarer, Carlos Larranaga, var klar på at det var hans klient som holdt i pistolen da de dødelige skuddene gikk av, men står på at hun handlet i selvforsvar.

- Faktum er at en person er død. Min klient skjøt ham, men det er opp til dere å bestemme hvorvidt han ble drept med overlegg, eller om det var snakk om en forsvarshandling, sa han til juryen.

Reagerte Politiet har, ifølge Daily Mail, lenge mistenkt at den som skjøt og drepte Andrew Bush hadde ventet inne på eiendommen i lengre tid.

Dette ble blant annet begrunnet med at mannen som leide ut huset til Andrew Bush har forklart at han ei ukes tid før drapet låste seg inn på eiendommen for å fikse noe i svømmebassenget, og da observerte at gardinene i huset var trukket for. 

Utleieren har forklart i politiavhør at han reagerte på observasjonen, all den tid at Bush selv aldri skal ha pleid å trekke for gardinene når han var borte.

Anker dommen Juryen konkluderte forrige uke med at Kukucova er skyldig i drapet på Bush. Onsdag kom dommen, som også pålegger slovakieren å betale 1,8 millioner kroner i erstatning til offerets etterlatte. 

26-åringens forsvarer Carlos Larranga sier at de vil anke dommen.

- Jeg er uenig med juryens kjennelse. Vi anerkjenner at han ble skutt og drept, men det er ikke snakk om overlagt drap. Vi mener det er forhold som begrenser min klients juridiske ansvar, sier Larranga, ifølge Daily Mail.

Drapsofferets datter fortalte at moren var fraværende i oppveksten, og at faren var «den eneste personen» hun hadde. Hun fortalte retten at Bush fortsatte å støtte ekskjæresten økonomisk etter at de hadde slått opp. 

- Han fortsatte å støtte henne og ønsket å hjelpe, sa hun ifølge The Guardian.

Jetset-liv Andrew Bush bygget opp en betraktelig formue gjennom kjøp og salg av gull, utleie av limousiner og drift av flere solstudioer, og var ifølge The Independent en framtredende næringslivspersonlighet i hjemlandet. Han tilbragte nå store deler av året i Marbella. 

Der levde han et svært ekstravagant liv - politiet fant eksempelvis både en Lamborghini, en Porsche, en Ferrari og en dyr Audi parkert på eiendommen.

Bush eide også en luksusbolig i Wales. Den eiendommen ble i fjor utsatt for et væpnet ran, der hushjelpen ble bundet fast av ranerne.

LYKKELIGERE TIDER: Her er Andrew Bush fotografert sammen med den slovakiske fotomodell-eksen Mayka Kukucova, som nå er dømt for drap. Foto: SNWS.com / NTB scanpix
LYKKELIGERE TIDER: Her er Andrew Bush fotografert sammen med den slovakiske fotomodell-eksen Mayka Kukucova, som nå er dømt for drap. Foto: SNWS.com / NTB scanpix Vis mer
I RETTEN: - Plutselig var våpenet i hendene mine. Jeg kastet meg mot ham, og vi slåss da pistolen plutselig gikk av. Jeg prøvde bare å komme meg vekk, jeg ville ikke skade ham. Jeg vet ikke hvor mange ganger pistolen gikk av, fortalte 26-åringen i retten forrige mandag. Foto: NTB Scanpix
I RETTEN: - Plutselig var våpenet i hendene mine. Jeg kastet meg mot ham, og vi slåss da pistolen plutselig gikk av. Jeg prøvde bare å komme meg vekk, jeg ville ikke skade ham. Jeg vet ikke hvor mange ganger pistolen gikk av, fortalte 26-åringen i retten forrige mandag. Foto: NTB Scanpix Vis mer