FOR RETTEN: Rettssaken mot den 26 år slovakiske gamle ekskjæresten til den kjente millionæren og gullsmeden Andrew Bush startet i Malaga mandag. Foto: SWNS
FOR RETTEN: Rettssaken mot den 26 år slovakiske gamle ekskjæresten til den kjente millionæren og gullsmeden Andrew Bush startet i Malaga mandag. Foto: SWNSVis mer

Bikinimodellen ventet på millionær-eksen og hans nye kjæreste: - Vet ikke hvor mange ganger pistolen gikk av

Rettssaken startet mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rettssaken mot den 26 år gamle slovakiske ekskjæresten til den kjente millionæren og gullsmeden Andrew Bush startet i Malaga mandag.

Bush, som ble 48 år gammel, ble funnet drept i en luksusvilla mellom Estepona og Marbella i Spania i april 2014, og den 26 år gamle bikinimodellen ble raskt utpekt som hovedmistenkt i saken. Dette fordi hun skal ha ventet på Bush og hans nye kjæreste da de ankom ferieleiligheten.

- Skulle drepe meg og familien min Saken har fått bred dekning, både i Storbritannia og i resten av verden, og ifølge rettsdokumenter The Times, The IndependentThe Mirror og Daily Mail har tilgang på, har 26-åringen tidligere forklart i avhør at hun handlet i selvforsvar.

Dette var også det hun fortalte i retten mandag.

Den nye kjæresten til Bush, Maria Korotaeva (22), fortalte til politiet at ekskjæresten nektet henne inngang i huset. Litt tid senere forlot den blonde bikinimodellen åstedet i en bil, og da politiet ankom stedet fant de millionæren skutt og drept.

26-åringen, som etter flukten fra huset reiste til hjemlandet Slovakia, sa at Bush var svært truende overfor henne, og at han ropte, tok tak i henne og nektet henne å forlate stedet.

- Han ropte at han skulle drepe meg og familien min, forklarte hun for retten ifølge britiske BBC.

Selvforsvar? De tidligere rettsdokumentene forteller at Bush ble skutt tre ganger. To ganger i hodet, og en gang i skulderen. Det samme ble sagt i rettten mandag, og underbygges til en viss grad av 26-åringens egen forklaring.

Hun fortalte at det kom til håndgemeng mellom de to i en trapp.

- Plutselig var våpenet i hendene mine. Jeg kastet meg mot ham, og vi slåss da pistolen plutselig gikk av. Jeg prøvde bare å komme meg vekk, jeg ville ikke skade ham. Jeg vet ikke hvor mange ganger pistolen gikk av, sa hun.

Hennes forsvarer, Carlos Larranaga, var klar på at det var hans klient som holdt i pistolen da de dødelige skuddene gikk av, men står på at hun handlet i selvforsvar.

- Faktum er at en person er død. Min klient skjøt ham, men det er opp til dere å bestemme hvorvidt han ble drept med overlegg, eller om det var snakk om en forsvarshandling, sa han til juryen.

Reagerte Politiet har, ifølge Daily Mail, lenge mistenkt at den som skjøt og drepte Andrew Bush hadde ventet inne på eiendommen i lengre tid.

Dette ble blant annet begrunnet med at mannen som leide ut huset til Andrew Bush har forklart at han ei ukes tid før drapet låste seg inn på eiendommen for å fikse noe i svømmebassenget, og da observerte at gardinene i huset var trukket for. 

Utleieren har forklart i politiavhør at han reagerte på observasjonen, all den tid at Bush selv aldri skal ha pleid å trekke for gardinene når han var borte.

Jetset-liv Andrew Bush bygget opp en betraktelig formue gjennom kjøp og salg av gull, utleie av limousiner og drift av flere solstudioer, og var ifølge The Independent en framtredende næringslivspersonlighet i hjemlandet. Han tilbragte nå store deler av året i Marbella. 

Der levde han et svært ekstravagant liv - politiet fant eksempelvis både en Lamborghini, en Porsche, en Ferrari og en dyr Audi parkert på eiendommen.

Bush eide også en luksusbolig i Wales. Den eiendommen ble i fjor utsatt for et væpnet ran, der hushjelpen ble bundet fast av ranerne.

I RETTEN: - Plutselig var våpenet i hendene mine. Jeg kastet meg mot ham, og vi slåss da pistolen plutselig gikk av. Jeg prøvde bare å komme meg vekk, jeg ville ikke skade ham. Jeg vet ikke hvor mange ganger pistolen gikk av, fortalte 26-åringen i retten mandag. Foto: NTB Scanpix
I RETTEN: - Plutselig var våpenet i hendene mine. Jeg kastet meg mot ham, og vi slåss da pistolen plutselig gikk av. Jeg prøvde bare å komme meg vekk, jeg ville ikke skade ham. Jeg vet ikke hvor mange ganger pistolen gikk av, fortalte 26-åringen i retten mandag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
MILLIONÆR: Andrew Bush bygget opp en betraktelig formue gjennom kjøp og salg av gull, utleie av limousiner og drift av flere solstudioer, og var ifølge The Independent en framtredende næringslivspersonlighet i hjemlandet. Han tilbragte nå store deler av året i Marbella. Foto: SWNS / NTB Scanpix
MILLIONÆR: Andrew Bush bygget opp en betraktelig formue gjennom kjøp og salg av gull, utleie av limousiner og drift av flere solstudioer, og var ifølge The Independent en framtredende næringslivspersonlighet i hjemlandet. Han tilbragte nå store deler av året i Marbella. Foto: SWNS / NTB Scanpix Vis mer