- Bikkja mi er viktigere enn Melnæs

Her hilser Se og Hør-høvding Knut Haavik på forfatteren av boka som ryster ukebladet..

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TØNSBERG: (Dagbladet.no): I kveld møtte tidligere Se og Hør-journalist Håvard Melnæs sin gamle sjef Knut Haavik for første gang siden boka «En vanlig dag på jobben». Det skjedde i en paneldebatt med flere hundre journalister tilstede i salen på SKUP-konferansen i Tønsberg.

- Dette skulle jo være litt show, men samtidig ble det også noen alvorsord, sa Haavik til Dagbladet.no etter den drøye halvtimen med diskusjon.

Fram til nå har ingen i Se og Hør møtt forfatteren til debatt.

- Det var vel omtrent som forventet. Det jeg legger merke til er at Knut Haavik er veldig stor i kjeften, men innholdet... Se og Hør finner ikke en feil i boka, og det er jeg veldig stolt av, sa Melnæs til Dagbladet.no om debatten i kveld.

- Men nå vil jeg bare ha en øl. Beklager.

Hans tidligere mentor og sjefredaktør Knut Håvik ville ikke være med på å ta debatten videre over en halvliter.

- Jeg har ei bikkje som ligger ute i bilen og venter. Den er viktigere enn Håvard, sa han på vei ut, men stoppet likevel for et kjapt intervju med Dagbladet.no.

I boka forteller Melnæs om svært tvilsomme arbeidsmetoder fra sin tid i Se og Hør. Den tidligere journalisten, som ikke er spesielt populær i Se og Hør etter bokutgivelsen, sa tidligere i dag at han ikke var nervøs før møtet med sin tidligere sjef Knut Haavik.

- Bikkja mi er viktigere enn Melnæs

Da de to møttes hilste Haavik sin tidligere kollega med at han ikke trengte å bekymre seg, for Haavik var ikke bevæpnet. Han fortsatte så med at han først og fremst syntes hele historien var trist for Melnæs selv.

- Dette er journalistisk selvmord. Hvem tør ansette deg etter dette her, sa en tilsynelatende rolig Haavik i panelet som ble ledet av Kanal 24s Svein Tore Bergestuen.

Den tidligere toppsjefen i ukebladet refererte i løpet av møtet gjentatte ganger til det han kalte usannheter i Melnæs-boka, men ville heller ikke i dag kom med konkrete eksempler på dette.

Se og Hør samarbeider nå med et granskingsutvalg som skal se nærmere på metodene som blir beskrevet i boka til Melnæs. Haavik ville ikke si noe annet om utfallet enn at Se og Hør vil ta selvkritikk hvis granskingsutvalget gir Melnæs rett i sine påstander.

- Hvis det er noe å lære av dette, så tar vi det selvfølgelig til oss, sier Haavik, som ikke ville spekulere i eventuelle følger for dagens redaktører i Se og Hør.

- Det må dere snakke med den nåværende ledelsen om. Slik jeg ser det er det ingenting i den boka som skulle føre til noen personalsak. Men det er allerede gått en runde i Se og Hør blant annet på dette med å beskytte folk mot seg selv, sier Haavik til Dagbladet.no, med referanse til oppstyret rundt ukebladets forhold til Sven O. Høiby.

Forfatter Melnæs sa at den eneste endringen i boka i kommende opplag er ett enkelt ord - et verb.

I boka står det at Se og Hør \'viftet\' med penger foran Kenneth Sivertsen i den mye omtalte saken på sykehuset, det verbet er endret.

- Bikkja mi er viktigere enn Melnæs

Ifølge Melnæs blir ordet nå til \'viste\' eller tilsvarende. Den marginale korrigeringen ble møtt av latter fra journalistene i salen.