Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bikkjeflaks!

Eierne Fredrik Markhus og Camilla Hegland fikk sjokk da de så røntgenbildene. I magen hadde valpen Nimbi en 30 centimeter lang brødkniv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hun var veldig stille, hadde problemer med å gå og virket stiv. Da vi kom til klinikken, fant de ingenting. De tok røntgenbilder for sikkerhets skyld, og kunne knapt tro det de så, forteller samboerne Fredrik og Camilla til Dagbladet.

Den fem måneder gamle Great Japanese Dog-valpen overlevde både det uvanlige måltidet og den påfølgende operasjonen - mot alle odds. Kniven Nimbi svelget, er 30 centimeter lang, omtrent halvparten så lang som valpen selv.

Skaftet først

Når Dagbladet møter eierne ei uke etter inngrepet onsdag i påskeuka, løper valpen lekent rundt i samboerparets hage på Grefsen i Oslo. Det eneste tegnet på den dramatiske hendelsen er en genser som beskytter operasjonssåret.

- Vi trodde vel egentlig ikke at hun ville overleve. Hun har fått i seg kniven med skaftet først, og det har trolig reddet henne, sier Fredrik Markhus.

Nimbi var alene hjemme. Valpen har trolig fått tak i brødkniven oppe på kjøkkenbenken, og så svelget den.

Matfar Fredrik (25) kom først hjem fra jobb, og merket at valpen oppførte seg annerledes. Da samboeren Camilla (25) kom hjem, bestemte de seg for å oppsøke veterinær. På Oslo Dyreklinikk prøvde de først å få ut den 30 centimeter lange brødkniven gjennom munnen på valpen. Etter en time ga de opp forsøkene, og opererte ut kniven gjennom buken.

- Jeg har aldri opplevd noe liknende, og trodde ikke jeg ville få oppleve det heller. Hovedfaren var å skjære hull på spiserøret. Hunden har på alle måter vært heldig som overlevde dette stuntet, sier veterinær Trond Bergsjø ved Oslo Dyreklinikk.

Kostbart «måltid»

Nimbi ble holdt til observasjon i to netter på klinikken. Operasjonen og det ufrivillige oppholdet kostet samboerne hele 18000 kroner. De har nå valgt å forsikre det glupske kjæledyret sitt.

- Feriebudsjettet for påsken ble litt høyere enn planlagt. Men nå har vi sørget for å fjerne alt på kjøkkenbenken, sier matfar Fredrik Markhus.

LEKER IGJEN: Bare ei uke etter det dramatiske inngrepet leker Nimbi med matfar Fredrik Markhus (25) og matmor Camilla Hegland (25) i hagen. - Vi trodde vel egentlig ikke at hun ville overleve, sier Fredrik.
BEVISET: Great Japanese Dog-valpen Nimbi klarte på mystisk vis å få i seg denne toeggede brødkniven. Til slutt måtte veterinærene operere ut denne kniven gjennom buken.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media